Kristen Bell priznala da je koristila halucinogene gljive kao lijek za depresiju

KRISTEN BELL, koja se od mladosti borila s depresijom i tjeskobom, nedavno je u razgovoru za Self priznala da tijekom pandemije nije uvijek bila mentalno stabilna.

Sada je zvijezda serije The Good Place otkrila da je čitajući knjigu Michaela Pollana How to Change Your Mind donijela radikalnu odluku da isproba halucinogene gljive radi poboljšanja svog mentalnog zdravlja.

Tvrdi kako su one "ljekovitije od bilo čega drugog".

"Jako sam sretna što sam udana za bivšeg ovisnika o drogama", našalila se Bell misleći na svog supruga Daxa Sheparda, koji je nedavno otkrio da je ponovo čist nakon recidiva kada je tijekom rujna postao ovisan o tabletama protiv bolova.

"Ne samo da je znao gdje nabaviti gljive... Dobio je onu jako lijepu, kvalitetnu, organsku gljivu. A onda me je čuvao", ispričala je.

Bell je u podcastu otkrila i da je gljive isprobala na svoj rođendan prošle godine, a uz nju je bilo upravo Shepard. Istaknula je kako joj se nije bio plan zabavljati, ali i da je željela "doznati kakav je to osjećaj konzumirati halucinogene gljive".

"U mojoj glavi, odvojila sam ovo tijelo koje je u mom životu učinilo toliko dobra, koje me je provelo kroz sreću i bol, i vježbanje i lijenost. Nisam mogla prestati dodirivati svoje noge i govoriti im koliko su jake i elegantne", ispričala je dodavši kako je u tim trenucima bila "zaljubljena u vlastito tijelo".

Istraživanje znanstvenika s Johns Hopkinsa i Sveučilišta New York krajem prošle godine sugeriralo je da halucinogene gljive mogu pomoći kod tjeskobe i depresije kada tradicionalni antidepresivi ne djeluju. Istraživači su otkrili da je 67% od 24 ispitanika zabilježilo smanjenje simptoma depresije za više od 50 posto nakon prve sesije konzumiranja halucinogenih gljiva. Nakon druge sesije, 71% sudionika reklo je da su primijetili smanjenje simptoma za 50%, prenosi Insider.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.