Liječnici su mislili da ima običnu žgaravicu, a bolovala je od smrtonosne bolesti

Foto: Shutterstock

20-GODIŠNJOJ Georgiji Ford život se okrenuo naglavačke nakon dijagnoze maligne bolesti. U roku od samo nekoliko tjedana od odlične studentica koja uživa u životu postala je netko tko se liječi od raka. Georgia boluje od iznimno rijetkog karcinoma koji se zove papilarni karcinom bubrežnih stanica, a u njenom slučaju on se u rekordnom roku proširio na pluća, jetru, limfne čvorove te kosti. 

Čak ni liječnici kod prvih simptoma nisu znali o čemu je riječ. Kako tvrdi Georgia, mislili su da je stvar bezopasna i da je riječ o bezazlenoj žgaravici uzrokovanom razuzdanim zabavama na fakultetu. Čim se Georgia javila liječniku zbog simptoma žgaravice, on se počeo raspitivati o njenim navikama pijenja alkohola.

"Pitao me pijem li mnogo, samo sam se nasmijala i odgovorila potvrdno te mi je samo dao lijekove za zaštitu sluznice želuca", govori Georgia koja je ubrzo posumnjala da se radi o žgaravici jer su bolovi bili sve jači, a ona je u međuvremenu prestala piti alkohol.

"Onda su se javili užasni bolovi u leđima. Njih su liječnici prepisivali mom lošem držanju i upalama mišića. Ponovno sam dobila pogrešnu dijagnozu. Uz to se pojavio i nesnosni kašalj, čak sam mislila da imam koronu te napravila nekoliko testova. Svi su bili negativni. Tek kada sam počela iskašljavati krv, shvatila sam da je riječ o nečem mnogo opasnijem", dodaje. 

Bila je očajna. Znala je da nešto nije u redu, ali su liječnici redom odmahivali rukom. S obzirom na to da se više nije znala kome obratiti, Georgia je otišla privatnom liječniku koji joj je dijagnosticirao papilarni karcinom bubrežnih stanica.

"Svi su govorili da mi nije ništa, da izmišljam, da sam luda… A ja sam na kraju cijelo to vrijeme imala karcinom opasan po život", dodaje mlada djevojka kojoj se dotad rak proširio po cijelom tijelu, izazivajući pritom bezbroj drugih simptoma. Njezino je stanje, tvrde liječnici, neizlječivo, ali ona ipak ne odustaje. Počela je s imunoterapijom, a uz sebe stalno ima i prijenosne spremnike kisika kako bi si olakšala svakodnevne aktivnosti. 

Planira završiti fakultet prava, a pokrenula je i crowdfunding kampanju kako bi prikupila sredstva za dobrotvorne organizacije za borbu protiv papilarnog karcinoma bubrežnih stanica. Iako je bolest koju ima neizlječiva i vrlo rijetka, Georgia i dalje nagađa bi li njezina konačna prognoza izgledala drugačije da su liječnici ranije otkrili njenu bolest.