Liječnici tvrde da je ovo najbolji položaj za spavanje kada imamo prehladu ili gripu

Foto: Pexels

KAKO bi pravilno funkcionirao, naš imunološki sustav se oslanja na dobar san. Ako se ne naspavamo dobro, trebat će nam više vremena da se izborimo s virusima i ozdravimo.

Prema doktorima, postoji položaj u kojem bismo trebali spavati kada smo bolesni. Svim pacijentima savjetuje se da spavaju na povišenom, odnosno da podignu glavu, vrat i ramena kako bi sluz učinkovitije otjecala i kako bi se smanjili začepljenost i curenje nosa. Idealan položaj uključuje podizanje gornjeg dijela madraca ili stavljanje više jastuka pod glavu, odnosno vrat.

A ako vas muči začepljen nos, liječnici savjetuju da se prije spavanja inhalirate vrućom vodom. Za Express savjetuju da preko glave stavite ručnik, a lice nagnete nad lonac s vrućom vodom. Pustite da vam para i topli zrak uđu u nos i pluća.

Napominju da to ne znači da se trebamo tuširati ili kupati u vrućoj vodi. Naime, vruća para može povisiti tjelesnu temperaturu, što će učiniti da se osjećamo još gore. Održavanje spavaće sobe tamnom i hladnom je još jedan trik koji bi mogao pomoći da se dobro naspavamo kada smo bolesni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.