Muška stražnjica oblikuje se drugačijim vježbama od ženske

Foto: WeHeartit

OBLIKOVANA stražnjica jako je bitan dio muškog tijela jer, osim što izaziva divljenje ženskog roda, ona omogućava snažan donji dio tijela.

O vježbama za žensku stražnjicu gotovo sve znamo, ali oblikovanje muške zahtijeva malo drugačiji pristup.

Odgovore smo pronašli na stranici Body Building.com

Čučanj s utezima

Čučanj nije jedina, ali je svakako najpopularnija vježba za stražnjicu čak i kad pričamo o muškarcima, no ako je vaša snaga već na zavidnoj razini, pojačajte običan čučanj nisko postavljenom šipkom s utegom i radite low-bar čučnjeve. Takvim pojačanim čučnjevima lakše ćete i brže potaknuti rast njenih mišića.

Pripazite samo da vam šipka prilikom izvođenja ne leži na ramenima već niže, na deltoidima s blago raširenim nogama kako ne biste previše opterećivali kukove. Međutim, kad radite obične čučnjeve, savjet je da se ne morate spustiti skroz do kraja, što ne vrijedi kad vježbate s utezima. S njima se trebate spustiti do kraja.
 
Više ili šire

Profesionalci obično vježbaju s jače razmaknutim stavom od rekreativaca, a posebno početnika, i to ne samo zato što im je tako lakše dizati veće terete (što jest), već i zato što širi stav znači i veće opterećenje. U ovom slučaju, stražnjice.

Pojačani iskorak

Žene rade iskorak sa svojom težinom, a muškarci sa svojom, u čemu je znatna razlika, pa je stoga nemojte smatrati tipičnom ženskom vježbom. Posebno ako ćete ih pojačati utezima ili drugačijim iskorakom - dužim ili obrnutim iskorakom.

Rumunjsko mrtvo dizanje

Osim iskoraka i čučnja, stražnjici, kao uostalom i cijelom tijelu, dobro će doći i takozvano rumunjsko mrtvo dizanje, vježba u kojoj uz brojne grupe mišića radi i guza, ali samo ako je dobro stisnuta prilikom dizanja. 

Na stražnjici radite nakon dana odmora

Koji god vam je cilj, a trenutno govorimo o snažnijoj stražnjici, znajte da je takve vježbe najbolje raditi nakon obaveznog dana odmora. Tako će mišići biti spremniji na veći intenzitet vježbanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.