Napravite ovih 10 stvari u svojoj kuhinji i odmah počnite mršavjeti

Foto: Instagram  

TKO još ne zna da se ravan trbuh teše u kuhinji? 

Kuhinja je ključ, a vaša volja da se konačno hranite zdravo stvarno bi se trebala isplatiti. 

No, isto tako znamo da ljudi jako često griješe samo zato što nisu dobro organizirani, pa često posegnu za nezdravom hranom.

Kako biste takve situacije sveli na najmanju moguću mjeru, donosimo vam 10 lakih savjeta s kojima će vaša organizacija u kuhinji odjednom postati vaš najveći adut, a nagradu ćete uskoro vidjeti na svojoj liniji. 

1. Neka vam voće i povrće postane dostupnije od vrećice čipsa 

Čim ga kupite, operite ga, narežite i pospremite u manje posudice, da vam uvijek bude nadohvat ruke. 

2. Napunite najveću posudu u kući salatom 

Svima je tlaka svaki dan rezuckati povrće za salatu, a njoj se ništa neće dogoditi ako je spremite u ogromnu zdjelu te je vadite za svaki obrok. Salata vam mora biti pošten dio obroka ako želite skinuti kilograme. 

3. Mjerite si porcije 

Imajte uvijek pri ruci manju šalicu i žličicu pomoću kojih ćete napraviti obrok od dovoljne, ne prevelike količine namirnica (primjerice sjemenki, jer ni njih ne biste trebali jesti više od dozvoljenog). 

 4. Pakirajte međuobroke u vrećice 

Orašasti plodovi, kokice i druge zdrave grickalice također mogu biti razlog debljanja, a ne mršavljenja. Zato si radije nabavite male vrećice i u svaku stavite doslovno šaku tih grickalica. 

5. Zamrznite nasjeckano voće i povrće 

Da vam uvijek bude pri ruci dok kuhate, pa svako jelo "začinite" s dobrim omjerom raznovrsnih zdravih okusa. 

6. Pripremite vrećice/kutijice za smoothie 

Ako umjesto doručka ili međuobroka volite popiti hranjiv smoothie, ali često ne stignete pripremiti sve namirnice, napravite to u jednom danu, za svaki dan u tjednu. Jednostavno stavite namirnice u vrećicu te prije obroka ubacite u blender. Samo tekući dio dodajte naknadno.  

7. Nabavite si manje tanjure 

Manji tanjur - manja porcija, dokazano! 

8. Kuhajte za više dana 

Juhe, složenija jela, umaci, burgeri od povrća, sve to iziskuje dosta vašeg vremena pa stoga kad kuhate ili pripremate neko takvo jelo, odmah poduplajte ili čak utrostručite količinu. Zamrznite obrok i imat ćete večeru za svaki dan, bez puno pripreme. 

9. Sakrijte nezdravu hranu 

Teško je biti na zdravom režimu prehrane ako ste sami u tome. Partner, djeca, braća, sestre... mogu jako ugroziti vašu želju da se konačno hranite zdravije, pa ih stoga zamolite da svoje nezdrave stvari sakriju na mjesto gdje ih vi nećete naći. 

10. Sakrijte hranu prije nego počnete jesti 

Ako stvarno radite samo jednu porciju dostatnu za vaše potrebe, tada mirno sjednite i pojedite. Ali ako ste kuhali za više dana ili vam je jednostavno ostalo dosta toga, to prvo sakrijte s vidika, a tek potom u miru pojedite svoju porciju. 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.