Nije li ovo zaista najbolji savjet za sve one koji žele smršavjeti?

Foto: 123rf

AUTORICA popularne knjige Diet Right for Your Personality Type i trenerica programa The Biggest Loser otkrila je nedavno savršen i jednostavan savjet za sve one koji žele smršavjeti. 

"Nemojte si nikada zagorčavati život kompliciranom dijetom i onih standardnim "počinjem od ponedjeljka" obećanjem. Kao što ni viškove niste skupili u jednom danu tako ih ne pokušavajte niti skinuti naglo, s puno odricanja i muke. Lakše je premašiti male nego velike korake, zar ne?", savjetuje svima uz objašnjenje da je čak i samo jedan dan kvalitetne brige o sebi (kvalitetna prehrana, dosta sna, puno vode) bolji od dva tjedna odricanja i vježbanja. 

>>>Najbolji čajevi za mršavljenje<<<

Zato se nikada nemojte psihički pripremati na veliki proces. Pripremite se za jedan dan, odradite jedan savršen dan kada ćete izbaciti nezdravu hranu i samo je zamijeniti - zdravom. Taj dan bit će vaš dan, na kraju dana nećete biti ni gladni ni utučeni, posebno ako znate da ste izvršili veliko obećanje sebi i odradili nešto jako dobro - cijeli dan. Tako ćete puno lakše već za koji dan opet biti spremni ponoviti "zdrav dan". Neka to u početku bude jedan  dan u tjednu, a drugi tjedan povećajte na dva dana, ne nužno jedan za drugim. Malim koracima lakše ćete uhvatiti "zamah" i dočekati onaj "trenutak spoznaje" da ste zreli promijeniti nešto više u svom životu - i to će vam puno lakše doći nego kada se psihički pripremate na sve ili ništa, nakon što ste toliko vremena uživali i debljali se bez ikakvih restrikcija. 

<<<Koji je najbolji trening za mršavlljenje?<<<

Zato su mali koraci najbolji za velike preokrete, da shvatite kako dijeta zapravo nije rješenje. Rješenje je promjena u načinu razmišljanja i uravnoteženoj prehrani! 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.