Niskokalorična pića: Evo koja alkoholna pića možete naručiti ako ste na dijeti

Foto: 123RF

ISPIJANJE alkohola sasvim sigurno nije najzdravija zabava. Zapravo, istraživanje iz 2018. godine objavljeno u časopisu The Lancet pokazuje da nijedna količina alkohola nije dobra za vas. No, rijetki su oni koji su se zbog tog saznanja odlučili potpuno odreći alkohola. Osim toga, stručnjaci ipak kažu da umjereno ispijanje alkohola, što podrazumijeva jedno piće dnevno za žene i dva za muškarce, ne bi trebalo ostaviti posljedice na ljudsko zdravlje. 

Kako god, ako ste ikada bili na dijeti vjerojatno ste morali voditi računa i o tome da izbjegavate alkohol kako ne biste unijeli nepotrebne kalorije u organizam. 

Možda vam se izbjegavanje alkohola za vrijeme dijete ne čini kao težak zadatak, ali što ako ste baš u tom periodu pozvani na bitnu zabavu na kojoj biste se voljeli počastiti barem jednom čašom pića? Koje piće odabrati, a da udjelom kalorija ne uništi sav vaš trud tijekom dijete?

Ono što alkoholna pića čini kaloričnima su dodaci poput sokova s kojima se često miješaju, a drastično povećavaju količinu dodanog šećera u njima. No, ni čista alkoholna pića najčešće nisu niskokalorična. Tako, na primjer, ako svaku večer popijete dvije čaše crnog vina tijekom tjedan dana unijeti ćete oko 1750 kalorija više što može rezultirati s nevjerojatnih 25 kilograma više tijekom godine dana.

Ako želite to izbjeći, a istovremeno s vremena na vrijeme uživati u nekom od alkoholnih pića, portal Prevention je otkrio što odabrati:

Margarita sa svježe cijeđenim sokom od limete - manje od 200 kalorija

Votka s mineralnom vodom i limunom - oko 96 kalorija

Mojito (bez šećernog sirupa) - manje od 100 kalorija

Light pivo - oko 100 kalorija

Rose - oko 120 kalorija

Dijetalni gin tonik (bez dodanog šećera) - oko 120 kalorija

Bijelo vino - oko 120 kalorija

Martini - oko 130 kalorija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.