Nutricionisti se složili koja je namirnica najbolja za uspješno mršavljenje nakon 40.

Foto: Unsplash

MRŠAVLJENJE nakon 40. može djelovati zastrašujuće, ali stručnjaci tvrde da se toga ne trebamo bojati. Možemo krenuti na dijetu, odnosno promijeniti prehranu, jer je to najvažniji aspekt uspješnog gubitka kilograma. Vlakna su ključna za održavanje energije i sitost.

Upravo zbog toga trebali bismo se okrenuti maslacu od badema, tvrde nutricionisti. On se može namazati na tost ili dodati smoothieju, što znači da je izvrstan odabir za prvi jutarnji obrok.

Ako vam je cilj izgubiti na težini, radiolog dr. Dev Batra preporučuje maslac od orašastih plodova s puno vlakana i malo šećera, čime se maslac od badema nameće kao prvi izbor.

"On sadrži tri grama vlakana po žlici. Ima nizak sadržaj šećera, što je važno za održavanje kontrole šećera u krvi i gubitak kilograma. Uz to, ima visok sadržaj zdravih masti i proteina, zbog čega je manje vjerojatno da ćete se prejedati. A odličan je i za zdravlje crijeva", pojašnjava.

Nutricionistica Lisa Richards slaže se s navedenim i dodaje da maslac od badema pomaže i da graciozno starimo jer sadrži biljne proteine.

"Porcija maslaca od badema ima 6.7 grama proteina. Voće uz maslac od badema je lagan i zdrav međuobrok koji će vam pomoći da mršavite, budete siti i puni energije", dodala je.

Imajte na umu da prirodni maslaci od orašastih plodova imaju malo šećera, dok oni koje možemo naći u klasičnim trgovinama obično sadrže dodani šećer, a to je sastojak koji je dobro izbjegavati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.