Ova fit torta je tako sočna, a tajni sastojak u receptu iznenadit će i vas

Foto: Instagram 

TRAŽITE li nešto zdravo i jednostavno za osladiti dane i počastiti prijatelje? S ovim receptom jednostavno ne možete promašiti, a iznenađenje koje krije neka bude i iznenađenje za nepce vas i vaših gostiju. Tu namirnicu, sigurni smo, nikada niste pokušali staviti u desert, a kamoli je pomiješali s jagodama. Da je rajčica u pitanju, još bismo i shvatili, ali ovako smo jednostavno ostali zatečeni, no odlučili smo desert isprobati što prije.

Mogli bismo ga prozvati tipičnim američkim proizvodom, ali tu ćemo i stati. Nekako nam bosiljak baš i ne zvuči tipično američki.  

Bosiljak će ovaj (ne)običan kolač možda učiniti vašim omiljenim fit desertom. A tek kad doznate što se sve još krije u njemu...

Za ovu neobičnu poslasticu treba vam: 

Za bazu: 

180 g oraha (šalica i pol) 

6 očišćenih datulja

Naprstak morske soli 

Za kremu: 

3 zrela avokada

25 g listova svježeg bosiljka

Sok od 3-4 limete

4-6 žlica meda 

3 žlice kokosova ulja ili nekog drugog zdravog ulja  

 Za dekoraciju 

1 paket svježih jagoda, količina po želji

Priprema: 

Za bazu dobro izblendajte orahe i datulje s kapljicom vode. Kada se smjesa počne skupljati u jednu masu, tada je gotova. Prebacite je u tanki lim promjera 20-25 cm i dobro utisnite prstima, na dnu i po bočnim stranicama lima. Kada ste gotovi, lim stavite u frizer i prijeđite na drugi dio posla.  

Od avokada, bosiljka, soka limete, kokosova ulja i meda napravite fini pire. Ako volite kiselkastiji okus, slobodno dodajte još malo soka od limete ili, ako ste ljubitelj slatkog, dodajte još malo meda po želji.  

Kremu potom prebacite na ohlađenu bazu, poravnajte, dekorirajte svježim jagodama i ostavite u hladnjaku još barem sat vremena da se dobro stisne.  

Ovako ohlađen kolač možete držati u hladnjaku do tri dana. No nekako ne vjerujemo da će vam toliko dugo ostati na životu. 

Recept je djelo Susan Jane White, kulinarske stručnjakinje i kolumnistice iz Velike Britanije, a iako ga je ona nazvala "cheesecakeom", smatramo da bi bilo pogrešno tako ga predstaviti jer kolač nema ni sira niti glutena.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.