Ova žena oborila je svjetski rekord najviše istrčanih maratona u nizu

ŽENA iz SAD-a postavila je novi revolucionarni rekord najvećeg broja maratona odrađenih u nizu. Trkačica Alyssa Amos Clark prošle godine istrčala je 95 maratona u 95 dana, a za svoj podvig atletske izdržljivosti nagrađena je upisivanjem u Guinnessovu knjigu rekorda. 

"Nikad nisam krenula trčati 95 maratona misleći da ću biti svjetska rekorderka. Svaki dan je bio dar i sad sam još uvijek u šoku zbog svega što se dogodilo. Trčanje je moja konstanta. Najbolja sam verzija sebe kad trčim", izjavila je Clark za CNN.

Clark je počela trčati maratone kako joj ne bi bilo dosadno tijekom pandemije. U ožujku 2021., kad je prvi put najavljen lockdown, živjela je u Italiji, pa odlučila stati na traku za trčanje u svom stanu i pokušati svaki dan otrčati maraton (42.195 kilometara) kako bi joj brže prolazilo vrijeme.

Karantena, koja je prvotno trebala trajati dva tjedna, odužila se na tri mjeseca, a Clark je cijelo vrijeme trčala u stanu. U svibnju je nastavila trčati na otvorenom. Onda se počela seliti iz Italije u Ameriku, a maraton je trčala i dok je odmarala u Njemačkoj. 

Prethodni rekord najviše maratona otrčanih u nizu u ženskoj kategoriji bio je 60, a postavila ga je engleska trkačica Alice Birch 2015. godine. Zato si je Clark dala zadatak da istrči 75, a na kraju je zabilježila 95 maratona. Povećala je svoj cilj na 100, ali više nije imala snage, a i zarazila se covidom-19 pa je bila prisiljena stati.

Više od godinu dana kasnije njezino postignuće ušlo je u Guinnessovu knjigu rekorda. Sljedeći cilj joj je ostvariti najbolje vrijeme na Pinhoti Trailu, utrci od 540 kilometara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.