Ovaj jedan potez doslovno je sve što trebate za aktivaciju cijelog tijela

Foto: 123rf 

NEMA izlike da nemate vremena. Posebno ne danas na izvoru tolikih informacija gdje doslovno jednim klikom miša možete pronaći tako dobre vježbe za koje vam neće trebati ni puno vremena ni puno prostora. Za dane kada jednostavno ne stignete odraditi pošteni trening, ili za one dane kada baš nemate volje, a svakako ne želite propustite barem mikro priliku da se dobro zagrijete i pokrenete cijelo tijelo. Jer ponekad je važnije pokrenuti metabolizam nego odustati od velikog treninga, čak i ako ste svjesni da od malog treninga nećete potaknuti neki veći rast mišića. 

Na kraju krajeva - nisu ni veliki mišići sve što vam treba. Važnije je ipak biti - u pokretu. A baš ćete to postići ovom jednim potezom kojeg je otkrio Kelvin Gary, vlasnik njujorškog studija Body Space Fitness koju ovu vježbu naziva najboljim one-and-done potezom. 

Trebaju vam bučice (ne preteške) i samo malo slobodnog vremena. 

Vježbu započnite stojećki, s bučicama u rukama koje ćete postaviti ispred tijela, s prstima prema tijelu. Napravite pravilan, ali dublji čučanj podižući utege prema ramenima (klasičan biceps curl), a potom ostanite u toj pozi, učvrstite stražnjicu, ukopajte pete, a ruke s bučica iz poze savinutih laktova i prstiju prema tijelu sada podižite bučice iznad glave okrećući ruke tako da vam na kraju ovog poteza (ruke iznad glave) prsti s bučicama budu okrenuti od tijela. Napravite 10 - 12 takvih ponavljanja s bučicama dok cijelo to vrijeme stojite u čvrstom, malo dubljem čučnju. 

Odradite 3 takve serije, i - kako to kaže Kelvin Gary, već ste gotovi! 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.