Ovaj muškarac je napravio dvije jednostavne promjene pa otkrio pločice na trbuhu

Foto: Instagram

37-GODIŠNJI Chris Arpino jedan je od muškaraca za kojeg biste na prvi pogled možda zaključili da živi zdravo. Nikad se nije borio s viškom kilograma, ali nikad nije ni vježbao ili se pravilno hranio. Nakon što je ozlijedio leđa, shvatio je da je vrijeme da poradi na sebi.

“Uvijek sam bio mršav. Mogao sam pojesti puno, a da se ne udebljam. Međutim, imao sam vrlo malo mišićne mase”, priznao je za časopis Men’s Health.

Iako je u ranim dvadesetima išao u teretanu, činio je to samo zbog gornjeg dijela tijela. Htio je bolje izgledati u majicama kratkih rukava, no ostatak tijela je zanemarivao. S vremenom je u potpunosti prestao trenirati jer je puno radio.

“Nakon ozljede leđa, dugo sam se oporavljao. Odustao sam od svih hobija kao što su vožnje motociklom ili surfanje”, kaže.

Hranio se u restoranima, a onda se u prosincu 2012. rodilo njegovo prvo dijete.

“Već 2013. sam odlučio da je vrijeme da počnem živjeti zdravo i dovedem se u formu. Odlučio sam to učiniti zbog kćeri. Počeo sam trenirati, a s vremenom i brojiti nutrijente, učiti o omjeru proteina, ugljikohidrata, povrća i masti. Na kraju, savladao sam i kontrolu porcija. Dvije stvari pokazale su se vrlo učinkovitima. Izbacio sam sav alkohol i kofein iz prehrane”, pojasnio je Arpino.

Nakon 12 tjedana, vaga je pokazala osam kilograma manje, a udio tjelesnih masnoća prepolovio je sa 16 posto na osam. Godinu dana kasnije, ima isti udio tjelesnih masnoća, ali se udebljao tri kilograma, no, uvjerava, to je mišićna masa.

“Osim vidljive tjelesne promjene, dogodili su se veliki psihološki pomaci. Kad dobro izgledaš, dobro se osjećaš, a onda si sretniji i zdraviji”, smatra.

Drugim muškarcima kojima, poput njega, nije cilj smršavjeti, već dobiti na mišićnoj masi, poručuje da pronađu pomoć kod trenera, nutricionista i drugih stručnjaka.

“Važno je imati pravu podršku i biti dosljedan. Rezultat onda neće izostati. Ja sam dokaz za to”, poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.