Ove su slike dokaz da ništa nećete postići ako trenirate i ne jedete dovoljno

Foto: Instagram

ČAK i ako pazite na prehranu te redovito vježbate, postoje neke stvari kojima biste mogli sabotirati svoj uspjeh.

A jedna od tih stvari mogla bi biti i nedovoljan unos kalorija tijekom dana, zbog čega rezultati kao da ne dolaze.

Takav je problem imala i junakinja naše današnje priče, Madalin Giorgetta, koja je danas i sama fitness trenerica u Australiji, no prvo je vježbala po planu svog osobnog trenera.

Kada je shvatila da rezultati izostaju, posjetila je nutricionista koji joj je otkrio kako smanjenjem unosa kalorija sabotira te iste rezultate.

"Nisam jela dovoljno kako bi se moje tijelo oporavilo od vježbanja i da umjesto masti izgradi mišiće koji će ih sagorjeti. Mislila sam da sam zdrava kada sam jela 800 kalorija dnevno. Ugljikohidrati, proteini i masti su glavni sastojci hrane koji su nam itekako potrebni kako bismo funkcionirali", poručuje Madalin, iako vjerujemo kako to već znate, no možda svjesno ili nesvjesno odbacujete.

Prva stvar koju je napravila je da je povećala unos kalorija te je pripazila da 50 posto kalorija čini hrana bogata ugljikohidratima. "Nemojte gladovati kako biste smršavili ili izgledali bolje jer tu nema rezultata. Nemojte trošiti vrijeme na salatu, kada možete jesti zdrave palačinke. Jedite više i budite fit, jer je to itekako moguće."

Ugljikohidrati su najveći izvor energije za normalni rad organizma, a ako ih ne unosite dovoljno, tijelo će početi koristiti one iz mišića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.