Ovih osam superseksi namirnica vratit će vam davno izgubljene leptiriće u trbuhu

Foto: 123RF

"HORMON zaljubljenosti", PEA - feniletilamin, zaslužan je za leptiriće u trbuhu kada vidimo osobu koja nam se sviđa ili s kojom smo u vezi. No njegovo djelovanje je ograničeno i traje od osam tjedana do dvije godine. To je razdoblje upoznavanja, a većina onih u vezi ili braku teško prihvaća spoznaju da naknadno nije lako izazvati osjećaj kao onih prvih čarobnih trenutaka. Kako onda nadoknaditi nedostatak tog hormona i dalje uživati u dinamičnom ljubavnom životu?

Upoznajte tajne afrodizijaka o znanstveno dokazanoj superseksi hrani koja će pomoći da vratite onaj stari zanos.

1. Avokado je bogat aminokiselinom fenilalanin, za koju je poznato da potiče proizvodnju adrenalina, koji djeluje protiv depresije i povećava mentalnu koncentraciju.

2. Banane sadrže bufotenin, tvari koje pozitivno djeluju na mozak, pa smo bolje volje i imamo više samopouzdanja.

3. Bademi su bogati magnezijem i vitaminom A, a kaže se da je od davnina miris badema kod žena pobuđivao želju za seksom.

4. Papaja ima estrogensko djelovanje, što znači da imitira učinak prirodnog estrogena. Poboljšava ženski libido i pridonosi reguliranju mjesečnice.

5. Kava prema jednom istraživanju sveučilišta Southwestern potiče libido, a ako joj još dodate čokoladu, napitak će podići i serotonin, što će dodatno omogućiti instantno euforično raspoloženje.

6. Čokolada sadrži triptofan, prirodni ljubavni lijek koji potiče proizvodnju hormona sreće.

7. Nar je poznat i kao "ljubavna jabuka". Bogat je tvarima koje potiču lubrikaciju i spolnu želju.

8. Borovnice i maline pokazale su se kao najbolje namirnice kod problema s erektilnom disfunkcijom. Konzumiranje bobičastog voća iznimno je važno kod starijih muškaraca.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.