Ovo je pet najpopularnijih dijeta među poznatim zvijezdama

Foto: 123RF, Instagram, EPA-EFE

KOJA je dijeta najučinkovitija jedno je od najučestalijih pitanja na poznatim internetskim pretraživačima.

Mnogi inspiraciju za mršavljenje pronalaze u slavnim imenima koja rado otkrivaju tajne svoje prehrane, tjelovježbe i vitkog izgleda.

Sljedeće dijete svoju popularnost duguju, između ostalog, poznatim zvijezdama koje su ih proslavile.

1. Paleo dijeta

Glumica Jessica Biel prakticira paleo dijetu koja se bazira na prehrani spiljskog čovjeka, odnosno zabranjuje sve namirnice koje nisu bile dostupne našim precima u starijem kamenom dobu poput mliječnih proizvoda, mahunarki, žitarica, kruha, brašna, rafiniranog šećera i procesiranih ulja.

“Uglavnom kuham kod kuće, najčešće svježu ribu ili piletinu i povrće”, izjavila je Biel.

2. Veganska dijeta

Beyonce je velika obožavateljica 22 dana veganskog programa Marcosa Borgesa. Iako nije veganka, pjevačica se vodila smjernicama ovog programa tijekom priprema za nastup na Coachelli.

“Poznate su prednosti veganske prehrane. Trebali bismo više voljeti sami sebe što znači brinuti donoseći zdravije izbore kad je prehrana u pitanju”, rekla je Beyonce.

3. Atkinsonova dijeta

Kim Kardashian riješila se 25 kilograma u 11 mjeseci zahvaljujući Atkinsonovoj dijeti u kojoj su zabranjeni brašno, šećer i alkohol. 

“Svatko tko ima djecu zna koliko se mijenja tijelo i koliko je teško vratiti tijelo u stari oblik. Potrebno je puno odlučnosti te mentalne i fizičke snage i energije”, smatra reality zvijezda.

4. Alkalna dijeta

Jedna od ljubiteljica alkalne dijete je Victoria Beckham. Cilj takve dijete je održavati pH krvi u rasponu od 7.35 do 7.45, a to je moguće unosom lužnatih namirnica.

Victorijina prehrana uključuje ribu, jaja, sushi, borovnice.

5. Drevne žitarice

Kako bi imala energije, Angelina Jolie uvijek pri ruci ima nešto za prigristi, a što je spremljeno od žitarica poput kvinoje, chia sjemenki i prosa koje su poznate od davnih vremena.

“Drevne žitarice svakodnevne su u njenoj prehrani. Tvrdi da joj pružaju hranjive tvari koje ne postoje nigdje drugdje, a i koža joj je sjajnija”, izjavio je izvor blizak slavnoj glumici za časopis Marie Claire.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.