Pet životnih lekcija 74-godišnje dizačice utega i fitness influencerice

FITNESS Influencerica Joan McDonald dokazuje da godine nisu prepreka. Ova žena ima 74 godine i 1.3 milijuna pratitelja na Instagramu. U teretanu je prvi put zakoračila sa 69.

"2016. godine moja kći, osobna trenerica, začudila se koliko se uspušem kad hodam stepenicama gore-dolje. Kad su mi liječnici rekli da žele povećati dozu lijekova za tlak, izazvala me da joj se pridružim na treningu", ispričala je. 

Znala je da se drugačije stvari neće promijeniti. Priključila se programu, naučila je koristiti pametni telefon kako bi mogla pratiti unos kalorija, odlazila je u teretanu četiri dana u tjednu. Pet godina kasnije mnogima je inspiracija, a u svibnju je sudjelovala na prvom natjecanju u dizanju utega. 

"Sve se odvijalo postepeno. Nisam bila svjesna koliko sam napredovala dok nedavno nisam pogledala fotografije prije i poslije. Fitness mi je dao novu svrhu. Radim stvari o kojima prije nisam mogla ni sanjati. Trenutno radim aplikaciju, a prije nisam ni znala što je aplikacija", dodaje. 

Joan danas trenira pet dana u tjednu. Izvodi vježbe za gornji i donji dio tijela. Diže utege, a uključuje i kardio. 

"Ponekad se zapitam mogu li postati još bolja kako starim. Mislim da mogu", kaže.

S obzirom na vitalnost koju posjeduje, žene su od nje zatražile najvažnije lekcije koje je naučila u proteklih pet godina. Evo nekoliko mudrosti od kojih biste mogli profitirati.

1. Trebate druge ljude

"Mislim da je važno poslušati savjet i pustiti ljude da vam pomognu na putu. A prihvatite i komplimente. Trebalo mi je puno vremena da to naučim učiniti iskreno, a ne izvrtati ih. Uvijek sam osjećala kao da ih ne zaslužujem."

2. Iskoristite prednost

"Mnogi mladi ljudi ne shvaćaju da sada imaju prednost u pogledu brige o svom zdravlju. Ne vježbaju svi ili ne obraćaju pažnju na svoje tijelo. Važno je preuzeti odgovornost. Kad počnete i vidite prve rezultate, lakše je nastaviti."

3. Prihvatite da je promjena spora

"Nitko nije savršen i učinit ćemo neku grešku na svom putu - to je u redu. Jednostavno morate ostvarivati male ciljeve, a ne si zadavati ogromne i nerealne. Jednom kad nešto ostvarite, krenite na drugo i tako rastete. Zapamtite da to radite zbog vlastite sreće."

4. Budite uporni

"Vidim puno trenera koji ne žele tjerati svoje klijente, ali to je ono što im treba. Nikad nisam shvaćala koliko je moje tijelo jako, a sada uživam izazivati ga. Samo zato što sam starija, ne znači da ne mogu prihvatiti izazov."

5. Zdravlje je stanje uma

"Najveći dio ovog putovanja je način razmišljanja. Žene se ne bi trebale sramiti svog tijela. Kad sam krenula u teretanu, nosila sam široku odjeću i skrivala se. Onda me kći odvela u kupovinu i natjerala da probam neke stvari koje sam smatrala mladenačkima. Izgledala sam stvarno dobro. Važno je prihvatiti da ćete na početku osjećati nelagodu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.