Pink otkrila detalje o simptomima napadaja panike zbog kojih je bila u bolnici

BILO da nastupa na pozornici i otvara svoje srce u stihovima ili daje intervju, Pink je uvijek rado iskrena i otvorena po pitanju svog života. Na prvi pogled vidi se da se radi o ženi koja živi neustrašivo, ali kako je nedavno rekla, i ona ima svoje borbe. Često doživljava iscrpljujuće napade panike zbog kojih je završila u bolnici.

U partnerstvu s neprofitnom organizacijom Child Mind Institute, čija nova kampanja nastoji pomoći mladim ljudima da se otvore i ne šute po pitanju svog mentalnog zdravlja, Pink je ispričala svoje iskustvo.

"Nekoć sam dobivala prilično grozne napade panike i nisam znala što se događa. Nisam imala s kim razgovarati o tome i nisam znala što da radim", rekla je u videu koji je podijelila na svom Instagramu i Twitteru.

"Osjećala bih se kao da imam moždani udar, bilo je zastrašujuće", dodala je.

Što su napadi panike i kakvi su im simptomi?

Napadi panike smatraju se vrstom anksioznog poremećaja koji karakteriziraju iznenadni, neočekivani osjećaji intenzivnog straha i tjeskobe, kao i uznemirujući fizički simptomi.

Znakovi napadaja panike uključuju nepravilan ili ubrzan rad srca, drhtanje, znojenje, poteškoće s disanjem, drhtavicu, bol u prsima, mučninu i osjećaj kao da gubite kontrolu. U teškim slučajevima, netko bi se čak mogao osjećati kao da u tom trenutku proživljava srčani udar.

S obzirom na zastrašujuće simptome napadaja panike, može biti uznemirujuće živjeti s tim i potrebno je stručno liječenje kad počnu remetiti normalan ritam nečijeg života. Mogućnosti liječenja uključuju antidepresive, lijekove protiv anksioznosti i različite oblike terapije koji vam omogućuju da otvoreno razgovarate o svojim osjećajima s licenciranim stručnjakom za mentalno zdravlje, kako biste bolje razumjeli vlastite pokretače tjeskobe i kako njima upravljati.

Kako Pink navodi, njezin put do liječenja bio je pun prepreka i izazova. Često je posjećivala hitnu pomoć nakon epizoda napadaja panike, bojeći se da nešto nije u redu. "Bila sam nekoliko puta na EKG-u, a to je uvijek vodilo do toga da mi liječnici kažu: ‘Dobro si, dobro si, nema ništa loše, sve umišljaš, sve je u tvojoj glavi.'"

Tek kada je krenula na terapiju, počela je uviđati promjenu

"Počela sam učiti sve korake o tome kako se brinuti o sebi, nikad me nisu učili kako se brinuti o sebi", rekla je pjevačica. Zajedno sa svojim terapeutom Pink je izgradila "duhovni sustav alata" za samopomoć, uključujući aktivnosti poput meditacije, opuštajućih rituala, vježbanja i pisanja pjesama. "Pisanje pjesama je vjerojatno stvar koja mi je spasila život", kaže Pink, kako navodi Women's Health.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.