Poznati trener otkrio kako trenirati manje, a više gubiti na težini

MOGUĆE je trenirati manje, a gubiti više kilograma, ako vjerujete na riječ treneru Samu Woodu. Naime, kako kaže, ljudi koji mršave i održavaju tjelesnu težinu na željenoj razini, ne treniraju šest do deset sati tjedno.

“Morate trenirati pametno, ne nužno napornije ili duže. Uvijek sam pobornik visoko intenzivnog intervalnog treninga koji kraće traje, nego sati provođenja u teretani izvodeći vježbe manjeg ili umjerenog intenziteta”, napisao je u kolumni za portal Body&Soul.

Isto pravilo slijedi i kad je u pitanju broj dana.

“Učinkovitije je trenirati četiri dana u tjednu, nego sedam. Znam da vam je možda teško uzeti dan odmora ako ste opsjednuti teretanom, ali to je krucijalno”, dodao je Wood.

Njegovo prvo pravilo je da efikasnost treninga ovisi o kvaliteti, a ne kvantiteti. 

“Moji treninzi traju 28 minuta. Za um je to savršena brojka. Traje manje od 30 minuta što je za mnoge izazov, a i dalje daje rezultate”, smatra slavi australski trener i savjetuje da, ako vam je cilj trenirati manje, ali brže gubiti kilograme, odaberete visoko intenzivni intervalni trening u kombinaciji s vježbama otpora u trajanju ne dužem od 28 minuta. 

“Važno je znati da je trening samo jedna komponenta gubitka kilograma. Morate se svakodnevno kretati i ne zanemarivati kvalitetan san, upravljanje stresom, oporavak i zdravu prehranu. Ako sve to ostavite po strani, napredak će izostati”, zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.