Poznati trener otkrio mogu li se kardio vježbama ojačati mišići

Foto: 123RF

KARDIO vježbe mnogi smatraju korisnima isključivo za gubljenje kilograma i dobivanje kondicije. Ipak, nerijetko pitanje u sportskom svijetu je mogu li kardio vježbe ojačati mišiće.

Prema poznatom treneru i sportskom psihologu Jasonu Machowskom, odgovor je da. Međutim, kako je otkrio za Pop Sugar, to ovisi o razini fizičke aktivnosti koju upražnjavate. 

Naime, ako ste početnik i vaš način života je pretežito sjedilački, vrlo je vjerojatno da ćete kardio vježbama osnažiti određene skupine mišića, ovisno o tipu treninga koji odaberete. 

Ipak, vaše će se tijelo vrlo brzo naviknuti na određeni tip kardio vježbi i nećete vidjeti veliki napredak što se tiče snage i rasta mišića. 

No, tvrdi Machowsky, ako je vaš cilj gubljenje kilograma, uz kardio biste svakako trebali u svoju rutinu dodati i vježbe snage kako biste pojačali topljenje masnih naslaga i osnaživanje mišića. 

Ipak, ako želite vidjeti značajan napredak u izgradnji mišića i povećavanju snage, svakako biste trebali u svoju rutinu nekoliko puta tjedno uvesti treninge s utezima. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.