Probajte ovu brutalnu osmominutnu vježbu za trbušnjake koju možete raditi kod kuće

SVE je vjerojatnije da u vremenu koje dolazi zbog koronavirusa nećemo toliko često izlaziti iz kuće, a prema brojnim informacijama, teretane ulaze u grupu najrizičnijih mjesta za širenje zaraze. Imajući to u vidu, pogledajte ovu tjelovježbu za trbušnjake koju je pripremio Jeff Cavaliere, kreator programa Athlean-X, a koja traje samo osam minuta.

On je veliki pobornik treniranja kod kuće i uvijek preporučuje svima da imaju par bučica u stanu da bi mogli napraviti normalan trening. Naravno, u slučaju da nemate bučice, možete uzeti bilo što malo teže, a dovoljno praktično da vam omogućava normalne pokrete.

"Vježbanje trbušnih mišića s utezima jedna je od najboljih opcija za razvijanje i izgled vaših trbušnjaka, pogotovo ako nemate previše vremena na raspolaganju", napisao je Cavaliere u opisu videa koji je objavio na svojem YouTube kanalu. Kao što smo rekli, tjelovježba traje osam minuta, između svakog seta vježbi imate tri sekunde za prelazak na drugu vježbu, a sve skupa izgleda ovako:

Dumbbell Wipers - 1 minuta

Dumbbell Power-Ups - 1 minuta

Seated DB Twists - 1 minuta

Seated DB Overhead Hold - 30 sekundi

Odmorite se 30 sekundi pa sve ponovite još jednom.

Ovakav kružni trening pomoći će svim trbušnim mišićima da se jednako uključe i oblikuju. No kao što nas Cavaliere u videu podsjeća, svrha jakog trbuha nije samo izgled.

"Prilagodba na fizički napor je ono što mišiće tjera da se razviju i budu otporniji i jači. Jake trbušne mišiće ne želite samo zbog izgleda, oni su iznimno važni i zbog stabilnosti vaše kralježnice i zadržavanja forme kada pokušate povećati napore u tjelovježbama", zaključuje na kraju videa Cavaliere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.