Rugali su joj se cijeli život, a sad je zvijezda za kojom se okreću i žene i muškarci

Foto: Instagram 

TKO kaže da nije sve u izgledu, poprilično se vara jer nas izgled može dovesti do ruba očaja ili vinuti u zvijezde. 
 
To dobro zna 21-godišnja Megan Gilbert koja je zbog debljine i poremećaja u prehrani patila cijeli život, mrzila je sve oko sebe, a sebe najviše. No nije si znala pomoći pa je tijekom tinejdžerskih dana, sve do ulaska u punoljetnu dob, toliko patila zbog svog izgleda, sve dok jednog dana nije došla do dna. Bilo joj je dosta izrugivanja i dosta same sebe jer je bila itekako svjesna kako joj nitko drugi nije kriv, osim nje same. 

 
Prežderavala se brzom hranom, cugala je i drogirala se do iznemoglosti da bi se "utješila", a onda je jedno jutro odlučila svemu tome stati na kraj. Popila je šaku tableta za spavanje, ali je one nisu ubile, kako se nadala. Zapravo, od njih se dobro naspavala, a prvu stvar koju je ujutro vidjela, razočarana što je još uvijek živa, bila je tetovaža na njenoj nozi. Kad se tetovirala, očito nije do kraja shvatila poantu izabranog citata "Neka te vodi vjera, a ne pogled" i tada je shvatila da je previše vremena posvećivala svemu drugom, osim samoj sebi. 

 
"Nisam se poštovala, mrzila sam se, bila sam debela i očajna, a onda mi je moja tetovaža vratila vjeru. Odjednom sam vidjela novi smisao svog života i od tog sam se trenutka posvetila samo sebi i popravljanju svega onog što me uništavalo", napisala je o početku svog novog života ova mlada djevojka koja je, tri godine nakon toga, postala inspiracija koju na Instagramu danas prati više od 44 tisuće ljudi. 

 
"Išla sam korak po korak, izbacivala otrove kojima sam se ubijala, počela snažiti svoje tijelo i svoje misli. Tako sam u tri godine, s 95 kilograma došla na 60 kilograma, a tijelo mi danas izgleda toliko dobro da se za mnom na cesti ne okreću samo muškarci. Vidim kako me žene odmjeravaju i tad si pomislim: ovako sam mogla izgledati cijeli život", opisala je sebe na Instagramu, gdje svojim izgledom, trudom, treninzima, savjetima i novim životnim stavom motivira mnoge da i oni promijene svoj život.
 
Osim savršenog izgleda, kao i mnoge slične njoj, ima novu karijeru. 

 
Danas radi kao fitness trenerica i motivatorica, a svakome tko se bori s kilogramima otvoreno daje najbolji savjet: "Sve je u vašoj glavi. Nitko drugi nije kriv za vaše stanje niti vam itko drugi može pomoći, ako se prije svega niste dogovorili sami sa sobom da je dosta. I da je vrijeme za promjene. Tada će sve doći na svoje mjesto, uz trud i strpljenje jer drugačije i ne može". 

 
I ona je dakle dokazala da baš ništa nije nemoguće ako postoji volja. 

 
Tada će sve biti bolje: vaš izgled, vaše samopouzdanje, vaša životna energija i naravno, vaše zdravlje.   

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.