Slavne je zaludio 9-tjedni fitness program. Plaćaju ga 25.000 kn, a evo što uključuje

Foto: Instagram

KAD je krajem travnja ove godine Alex Rodriguez pokazao svoju transformaciju, mnogi su se zainteresirali za rutinu koja mu je pomogla skinuti suvišne kilograme i oblikovati tijelo. 

"Dad body sam ostavio u 2020.", pohvalio se tada Rodriguez

Bivši zaručnik Jennifer Lopez nije skrivao da je to uspio zahvaljujući 9-tjednom programu 54D, čija je cijena 4000 dolara, odnosno 25 tisuća kuna.

Osmislio ju je bivši nogometaš Rodrigo Garduño još 2012. u Meksiku, a 2019. je svoju metodu donio u SAD, otvorivši trening-centar na Floridi. Program je postao popularan tijekom 2020., kad su ga isprobali Rodriguez i Adriana Lima.

Program se temelji na postupnim promjenama, a ne na brzim rezultatima. Na tržištu je plasiran kao način da se dugoročno promijeni razmišljanje osobe, odnosno zadrže navike s kojima se upoznaje kroz program. To su, primjerice, prehrambene navike koje isključuju šećer i zasićene masti te treninzi visokog intenziteta.

Vježbe programa traju sat vremena, šest dana u tjednu tijekom devet tjedana. Svakog tjedna postaju sve teže kako bi se polako gradila izdržljivost. Ideja je da polaznici nakon devet tjedana budu u kondiciji poput profesionalnih nogometaša.

Kombinacija kardija, dizanja utega i boksa

Treninzi se sastoje od mnogima mrskog kardija, koji uključuje intervalne treninge visokog intenziteta, kratke nalete 30-sekundnih sprinteva i anaerobni trening. 

Međutim, 54D uključuje i dizanje utega te skakanje, ali i izometrijske položaje poput planka, piše Today.

Ostali vrhunski programi vježbanja poput Max/Shred i AX-1 koriste slične vježbe, međutim 54D je jedinstven po tome što se nijedna kombinacija vježbi nikada ne ponavlja. Svaki dan uvodi se potpuno nova rutina vježbanja koja održava interes i izaziva tijelo da se prilagodi novim uvjetima.

Prema pisanju Forbesa, boks je također važan dio programa treninga. On poboljšava izdržljivost i ravnotežu te jača snagu u gornjem dijelu tijela i jezgri.

Terapija oporavka ključna je komponenta

Treninzi završavaju sesijom oporavka. Korisnicima programa na raspolaganju je najsuvremenija oprema, poput strojeva za krioterapiju i kompresijskih čizama koje pomažu u smanjenju nakupljanja mliječne kiseline u mišićima, koje uzrokuje bol.

Terapija oporavka također je zamišljena kao društvena aktivnost za korisnike koji se povezuju nakon treninga, a inspirirana je Garduñovim korijenima u nogometu, koji jako naglašava prijateljstvo među suigračima.

Prehrana isključuje šećer, zasićene masti i alkohol

Poput vježbi, prehrana u sklopu programa polako postaje sve složenija kako program napreduje.

Prvih 10 dana programa traje razdoblje detoksikacije tijekom kojeg se tijelo sudionika čisti od šećera, zasićenih masti i alkohola. Glavni izvor kalorija su povrće i nemasni proteini.

Garduño potiče ljude na pet malih obroka u danu, a samo tri se sastoje od čvrste hrane. Dva bi trebala biti tekuća poput sokova ili smoothieja, ali svaki obrok treba sadržavati određenu količinu proteina. 

Cilj je unositi 90 do 120 grama proteina na svakih 2000 kalorija i manje od 40 grama masti. 

Program također potiče korisnike da ujutro piju kavu radi jačanja energije, ali to bi trebala biti samo crna kava bez zaslađivača, mlijeka ili vrhnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.