Sve su popularniji treninzi za čeljust, slavni liječnik objasnio zato su opasni

U SVIJETU fitnessa toliko je različitih vrsta treninga, ogroman je broj savjeta, tisuće smjerova u kojima se možete kretati. Različiti treninzi ciljaju na različite skupine mišića, a neki su popularniji od drugih.

Premda trening snage za čeljust možda zvuči kao nešto marginalno, to ipak nije nikakva novost - nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo napravio je seriju reklama za opremu za "facial fitness" još 2014. godine. Danas postoji veliki broj metoda i naprava za povećanje i osnaživanje čeljusti, a dijele se putem različitih kanala.

Poznati liječnik se osvrnuo na ovaj trend

U novom videozapisu u kojem odgovara na niz pitanja pratitelja, 30-godišnji liječnik obiteljske medicine i YouTuber Doktor Mike osvrnuo se na učinkovitost treninga za čeljust.

"Cristiano Ronaldo je dobio ludi novac da napravi tu reklamu i ne biste trebali koristiti te stvari, jer su mišići za žvakanje stvarno jaki, ali realnost je da ako pretjerate, možete stvoriti probleme u tom području. Doslovno, doslovno prouzrokuje bol u glavi", kaže on.

Problemi s pretjerivanjem treninga čeljusti

"A onda noću, ako preforsirate ove mišiće, možete početi stiskati zube i škrgutati zubima, trošeći kutnjake", nastavlja. "Ne želite to, vjerujte mi, vidio sam pacijente koji pate od toga, to je veliki problem."

Važno je zapamtiti da za većinu muškaraca oblik čeljusti nije određen mišićima lica, već strukturom kostiju. Čeljust koju želite možete oblikovati injekcijama poput kalcijevog hidroksilapatita, a to je ekstreman i skup proces, piše Men's Health.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.