Tip je svaki dan radio sto zgibova, evo što je zaključio nakon mjesec dana

Foto: Shutterstock

NA YOUTUBEU ne nedostaje videa u kojima se fitness influenceri obvezuju napraviti veliki broj ponavljanja bilo koje vježbe kroz mjesec dana kako bi provjerili kako će to na njih utjecati. Daniel Witmer nedavno se obvezao mjesec dana raditi 100 zgibova dnevno, a prednosti i nedostatke obrazložio je u videu na kanalu Jump Rope Dudes.

Witmeru je u početku trebalo dosta vremena da napravi 100 zgibova, ali kako je vrijeme odmicalo, njegova izvedba se poboljšava i ubrzo ih je bio u stanju odraditi u manje od sat vremena. 

"Uspio sam dogurati do 25. dana, a onda sam se ozlijedio. Shvatio sam da neću izgurati mjesec dana jer me ruka stvarno boli", kaže.

Witmer vjeruje da je ozljeda posljedica toga što je kontinuirano trenirao iste mišićne skupine tijekom duljeg razdoblja, a bez odmora.

"Ne možete očekivati da će ovakvi 30-dnevni izazovi biti uspješni jer se ne oporavljate pravilno, a tijelo tako ne može funkcionirati. Uvijek bi trebalo uzeti barem jedan dan odmora kad su u pitanju dizanje utega i vježbe otpora", dodaje.

Međutim, pozitivnim smatra što je uspio napraviti više uzastopnih zgibova nego na početku izazova.

"Zgibovi su jedna od vježbi zbog kojih se osjećate samopouzdanije. Kad ih napravite i 20, angažirate puno mišića. Ako mogu napraviti 100 zgibova, pitam se što još moje tijelo može učiniti", zaključio je.