Trener objasnio sve razloge zbog kojih vjerojatno pogrešno radite sklekove

Foto: Shutterstock

TRENER Jeff Cavaliere nedavno je demonstrirao kako nikada ne biste trebali raditi čučanj, a u novom videu objašnjava zbog kojih sve razloga možda pogrešno izvodite sklekove. Za početak, problem može biti osnovna forma - prsa bi trebala dodirivati tlo pri dnu ponavljanja, a ruke bi trebale dosezati punu ekstenziju. 

"Ako samo spuštate kukove na tlo, onda ne radite sklekove", opisuje Cavaliere.

Možda držite bokove previsoko.

"Ni jedan od ovih načina vam neće dati rezultate koje tražite", ističe trener te savjetuje da se usredotočite na to da dijelom između struka i gornjeg dijela prsa dotaknete pod pri svakom ponavljanju, naginjući zdjelicu prema dolje.

Također je važno dovoljno široko postaviti ruke, što može biti različito za svakoga. Cavaliere pokazuje kako otkriti što vam odgovara.

"Lezite licem prema dolje na pod s rukama ispruženim iznad glave, a zatim ih povucite prema dolje dok vam laktovi ne tvore kut između 45 i 60 stupnjeva. Zatim gurnite ruke ispod ramena i podignite se prema gore", rekao je.

Cavaliere kaže da je važan i smjer u kojem su vaše ruke okrenute. Ako su previše prema unutra, laktovi će se širiti. Previše prema van znači da mogu raditi dodatni stres za vaša ramena. 

Uz to, nemojte brzati s izvođenjem sklekova. Brzina je neprijatelj pravilne forme jer skraćuje vašu sposobnost da postignete puni raspon pokreta, bilo na dnu ili u vrhu.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.