Trener podijelio najbolje trikove za sagorijevanje masti i povećanje mišićne mase

DON Saladino je osobni trener koji je pomogao brojnim zvijezdama da dođu u vrhunsku fizičku formu kako bi utjelovile superheroje na platnu, uključujući Hugha Jackmana za Wolverinea, Scarlett Johansson za Crnu udovicu, Ryana Reynoldsa za Deadpoola, Sebastiana Stana za Zimskog vojnika i Davida Harboura za Hellboya.

U najnovijem videu koji je objavio na YouTubeu Saladino se fokusirao na gubitak masti na pristupačan i održiv način. Podijelio je svoje najbolje životne savjete i trikove koji zapravo ne zahtijevaju korištenje složene opreme ili odlaske u teretanu općenito. 

Prva stvar koju Don Saladino ističe je termogeneza aktivnosti bez vježbanja (NEAT). To se odnosi na bilo koju vrstu tjelesne aktivnosti u vašoj svakodnevici koja nije izričito tjelovježba, a može uključivati bilo što - od šetnje do obavljanja kućanskih poslova. 

"Jednostavno radite korake. Povećanje dnevnog broja koraka može biti jednostavan, ali vrlo učinkovit način sagorijevanja kalorija. Krenite s niskim brojem, a onda ciljajte da u danu napravite barem 10 tisuća koraka", rekao je. 

Drugo, predlaže da izbacite sve prerađene namirnice iz prehrane šest i pol dana u tjednu.

"Osjećat ćemo se kao da se odričemo stvari koje volimo. I ne želim da to činite. Vjerujem u umjerenost. Ali vjerujem i u dosljednost. Nemojte jesti obroke kojima kršite dijetu svaki dan, pustite tijelu da reagira i odgovori. Neka to bude jedan obrok, jedan dan u tjednu", dodao je. 

Još jedna stvar o kojoj treba povesti računa je unos proteina.

"Ugljikohidratima i mastima, koji su vaši izvori energije, možda ćete morati manipulirati iz dana u dan, ali unos proteina uvijek ostaje isti. Mislim da je smjernica koju bismo svi trebali slijediti, bili muškarci ili žene, dva grama proteina po kilogramu tjelesne težine", tvrdi.

Hidracija je još jedan važan čimbenik. 

"Voda će ubrzati vaš metabolizam, izbaciti toksine, a pomaže i kod zadržavanja vode", navodi Don Saladino. 

I na kraju, ne zaboravite na kvalitetan san, koji je često zanemaren, a djeluje vrlo blagotvorno na gubitak masti. 

"Naše tijelo se oporavlja kad spavamo. Naši hormoni se liječe i postaju jači, naša tijela dobivaju energiju, a time su i učinkovitija u sagorijevanju masti", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.