Trener superheroja podijelio je najvažniju stvar koju biste trebali raditi u teretani

Foto: YouTube screenshot

U NEDAVNOM videu na svom YouTube kanalu, trener Don Saladino, koji je radio sa zvijezdama poput Sebastiana Stana i Hugha Jackmana, pozabavio se jednim od najčešćih pitanja koje dobiva od ljudi koji ne vide rezultate koje očekuju tijekom svog fitness putovanja. Što je većini zajedničko? Preskaču vježbe za noge.

Saladino objašnjava da je zanemarivanje nogu jedna od najvećih pogrešaka koje možete napraviti.

"Trening nogu nije isto što i trčanje, kardio ili vožnja bicikla. Noge treba trenirati vježbama otpora. To će podići vašu bazalnu stopu metabolizma, što znači da ćete sagorjeti više kalorija nego da radite kardio", pojasnio je.

"Kada trenirate noge, postižete učinak sagorijevanja masti koji je vrlo teško postići s bilo kojom vrstom kardio treninga. Trening nogu toliko je intenzivan da zahtijeva angažiranje cijelog tijela kako biste proizveli dovoljnu razinu napetosti. On će vam pomoći da dobijete najbolje trbušne mišiće koje ste ikada mogli zamisliti", dodao je.

Saladino predlaže da vježbate noge barem jednom tjedno i nađete kombinacije, poput čučnjeva, mrtvog dizanja i iskoraka, koje vam odgovaraju. Ističe i da ne morate trenirati takvim intenzitetom da sutradan ne možete hodati.

"Počnite polako. Usredotočite se na jačanje nogu, na mobilnost donjeg dijela tijela. Postat ćete puno jači", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.