Ukusna i jednostavna torta od voća i posnog sira - savršen desert za body buildere

Foto: 123rf 

SVAČIJI organizam s vremena na vrijeme zaželi slatko, toliko jako da jednostavno ne može odoljeti. Uostalom, zašto i bi - i slatko je sastavni dio zdrave i uravnotežene prehrane. No, kada je o body builderima riječ, odnosno kada pričamo o ljudima koji su posvećeni zdravom životu i fit formi - izbor slastice već je malo veći problem.

Najlakše bi bilo zgrabiti neku slatku pločicu - ali što kada niste sigurno što sve ona sadrži. Ili se osladiti redom zdrave tamne čokolade, ali - ni to često nije baš najbolje rješenje kada tijelo žudi za slatkim, ali i za dodatnom količinom energije i osvježenja. I to ne samo danas. 

E pa zato vam donosimo recept super jednostavne torte koja će objediniti sve to - utažiti glad za slatkim, osvježiti organizam, dati vam proteinsku injekciju i potrebno osvježenje i to od namirnica koje ste inače navikli drugačije konzumirati, ali provjereno znate gdje ih najbolje nabaviti. I ne samo to - napravite tortu danas i sutra ne morate brinuti čime ćete se osladiti! 

Ovo je recept za jednostavnu tortu od posnog sira i voća (po želji) koji će moći napraviti čak i onaj tko inače nije vičan izradi kolača. Bez brige - princip je vrlo jednostavan.

Treba vam: 

300 grama posnog sira

3 žlice kokosovog brašna (ako imate možete isprobati i druga zdrava brašna kao što je brašno od tapioke ili brašno od zelene banane, a možete ostati i pri uobičajenom) 

mjerica whey proteina od vanilije 

4 jaja

sladilo po želji (javorov sirup, stevija)

200 g voća (sezonskog/smrznutog)

Priprema: 

Sve sastojke osim voća dobro pomiješajte dok ne dobijete finu jednoličnu smjesu. Pećnicu zagrijte na oko 180 stupnjeva i pripremite dublji lim (za torte), obložite ga papirom za pečenje. 

Nakon što ste izradili jednoličnu smjesu ubacite u nju voće i lagano ga umiješajte žlicom. (Dio možete ostaviti za svježu dekoraciju). 

Pecite 15-20 minuta, ali s vremena na vrijeme provjerite čačkalicom je li dovoljno pečeno. Torta će se malo napuhati prilikom pečenja pa je bocnite da malo splasne.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.