Uz kružni trening koji se sastoji od pet vježbi skinut ćete dva kilograma kao od šale

Foto: Unsplash

BRZI gubitak težine zahtijeva da sagorimo više kalorija nego što unesemo hranom. Kombinacija zdrave prehrane i tjelovježbe koja troši kalorije najbolja je opcija za brzo mršavljenje. Ako nemate opremu za vježbanje, ne brinite. I dalje možete pravilno vježbati samo radeći vježbe za koje koristite vlastito tijelo i njegovu težinu. Štoviše, trening koji uključuje isključivo rad s vlastitom tjelesnom težinom može biti jednako učinkovit kao kardio ili trening otpora.

Ako želite skinuti dva kilograma u što kraćem roku, isprobajte ovaj kružni trening koji uključuje pet vježbi. Svaku vježbu radite 30 sekundi. Odmorite 15 sekundi između svake vježbe. Kad završite sa svih pet vježbi, napravite minutnu stanku pa ponovite dok ne odradite tri do pet krugova vježbi.

Čučnjevi

Čučanj je osnovna vježba s tjelesnom težinom. Stopala postavite u širini kukova. Spustite se s bokovima prema natrag u čučanj. Pazite da vam se koljena ne okreću prema unutra. Čučnite dok vam bedra nisu paralelna s podom ili niže, zadržite, a zatim se vratite u početni položaj. Ako vam je vježba prelagana, radite čučanj iz skoka.

Sklekovi

Sklek je još jedna izvrsna vježba s tjelesnom težinom. Podignite ruke na kutiju, klupu ili kauč, ako su vam tradicionalni sklekovi previše zahtjevni. Bez obzira na položaj ruku, držite trbuh čvrstim i ne dopustite da vam kukovi klonu.

Iskoraci

Iskorak je odlična vježba za donji dio tijela koja poboljšava ravnotežu i koordinaciju. Iskorake možete izvoditi u mjestu ili u hodu. Iskoračite desnom nogom prema naprijed, zatim spustite koljeno lijeve noge prema tlu pa promijenite noge. Pazite da vam je koljeno prednje noge stabilno dok koračate prema naprijed.

Marinci

Ovo je odlična vježba za brz gubitak kilograma iako je mnogima prilično mrska. Riječ je o pokretu koji ima kardio element - ubrzava otkucaje srca i radi na mišićima nogu, gluteusima, gornjem dijelu tijela, jezgri i leđima. Osim što aktiviraju brojne mišićne skupine, marinci sagorijevaju više kalorija u minuti u usporedbi s drugim vježbama.

U vježbu se kreće iz uspravnog stava. Iz ove pozicije spuštate se u čučanj s rukama na podu ispred sebe. Sljedeći pokret je izbacivanje nogu iza sebe tako da dođete u gornju poziciju za sklek. Iz ovog položaja ponovno se vraćate u poziciju čučnja te se zatim skokom u zrak vraćate u početni, uspravni položaj.

Sprint

Sprint je nevjerojatno koristan za poticanje metabolizma, sagorijevanje kalorija, poboljšanje atletske izvedbe i izgradnju mišića. Izvedite jedan do dva sprinta u duljini od 50 do 100 metara po ciklusu vježbanja. Pokušajte pronaći udaljenost koju možete prijeći punim sprintom unutar 30 sekundi i fokusirajte se na to da napravite što više koraka, a ne da prijeđete što veću udaljenost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.