Žena jede samo sirovo meso i sirova jaja, kaže da se nikad nije osjećala bolje

Foto: Shutterstock

JEDNA kuharica u Mađarskoj tvrdi da su njezini zdravstveni problemi nekim čudom nestali otkako je prešla na prehranu koja se sastoji samo od sirove govedine i jaja.

Nikolett Kiss, koja potječe iz grada Vecsésa u blizini Budimpešte, započela je svoj neobičan način prehrane prošle godine nakon što je patila od probavnih problema i sindroma policističnih jajnika.

Ne pati više ni od kakve bolesti

25-godišnjakinja je za Daily Mail rekla da se "nikad nije osjećala bolje" i da više ne pati ni od kakve bolesti.

"Nakon jela manje sam naduta i od tad sam primijetila ogroman napredak, i psihički i fizički", rekla je Kiss.

Mađarica mesožderka - koja također radi kao mesarica - rekla je da joj prehrana nije dosadna jer ima nevjerojatan izbor sirovog mesa. "Imam prilično raznoliku paletu mesa koje rado jedem, kao i iznutrice poput jetre, srca, mozga i koštane srži", dodala je.

Voli raznolikost

"Volim imati mnogo različitih opcija za jelo jer se nikada ne želim ograničiti na samo jednu ili dvije opcije."

Kiss tvrdi da u prošlosti nije imala nezdrave prehrambene navike. Hranila se namirnicama kao što su voće, povrće, zobene pahuljice i juhe. Ali ta uravnotežena prehrana očito nije bila dovoljna da je spriječi da se osjeća tromo.

Sad Kiss u potpunosti preskače doručak, a za ručak pojede veliku porciju masne govedine sa sirovim jajima. Uživa u sličnom obroku za večeru, ali ponekad zamijeni govedinu za sirovu slaninu, svinjetinu, šunku ili jetricu kako bi bila sigurna da joj nikad nije dosadno.

Između obroka Kiss kaže da gricka kobasice. Ona će samo povremeno pojesti komad voća ako želi nešto slatko. Također kaže da nikada nije bila bolesna od jedenja nekuhanog mesa, a meso nabavlja samo od provjerenih dobavljača.

Usporedba s divljim životinjama

"Želučana kiselina koju proizvodimo je nevjerojatno jaka i može se usporediti s kiselinama koje ima i većina grabežljivaca u divljini", dodala je kao objašnjenje da se nije razboljela od sirove hrane.

"Imam neke prijatelje koji su užasnuti i dobila sam mnogo negativnih povratnih komentara na internetu, ali moji bliski prijatelji i moja obitelj uvijek su na mojoj strani i prihvatili su da sam pomalo čudna", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.