Žena jela samo gotove salate pa se šokirala kada je u vlastitoj stolici pronašla crve

Foto: 123RF

UNAPRIJED zapakirana i pripremljena salata može biti ukusan, hranjiv obrok ako ste u žurbi, ali jedna je žena u svojoj porciji dobila više nego što se nadala. Naime, vjeruje da se upravo zahvaljujući jednoj takvoj salati zarazila crvima Ascaris. Zaraza ovim crvima je najčešća u tropskim i suptropskim područjima, kao i na područjima gdje je loša osobna higijena te gdje su loši sanitarni uvjeti, ili gdje se ljudske fekalije koriste za gnojenje tla. Infestacija nastaje pri konzumiranju hrane ili pića zagađenog malim okruglim jajašcima. 

"Cijeli život se borim s poremećajima prehrane i prolazila sam kroz fazu u kojoj sam jela samo salate", objasnila je korisnica TikToka @jquelly, žena iz Montane po imenu Jacqui, u videu koji je objavila.

@jquelly

#greenscreen THIS IS WHY YOU DON’T EAT THESE #salad #fyp #foryoupage #McDonaldsCCSing #tryingtohelp #dontdoit #partone

♬ original sound - Jacqui B

U tom periodu je svakodnevno na posao donosila zapakirane salate, a nakon nekoliko tjedana Jacqui se počela osjećati sve lošije. Bila je umorna cijelo vrijeme te je osjećala bolove u trbuhu. Jednog dana, tijekom košarkaškog treninga njezinog sina, otišla je na toalet i tek tada shvatila da se događa nešto poprilično ozbiljno. Štoviše, s pratiteljima je odlučila podijeliti fotografiju onoga što je vidjela u WC školjci. 

"Nema kakice. Samo crvi", kaže u videu.

U drugom videu Jacqui je otkrila da su se stvari pogoršale kad je shvatila da njezino osiguranje ne pokriva antibiotike potrebne za uklanjanje crvi iz tijela, zbog čega je tri tablete morala platiti tri tisuće dolara.

@jquelly

##greenscreen THIS IS WHY YOU DON’T EAT THESE ##salad ##fyp ##foryoupage ##McDonaldsCCSing ##tryingtohelp ##dontdoit ##parttwo

♬ original sound - Jacqui B

Dr. Theresa Fiorito, specijalistica za zarazne bolesti kaže za Health da su crvi Ascaris parazitski crvi koji se u SAD-u često ne viđaju.

"To je okrugla glista koja se nalazi u toplijim podnebljima, u tlu, a možete se razboljeti kad u tijelo unesete jajašca", objašnjava ona: "Ali to je više bolest tropskog područja koja se ponekad viđa na jugu SAD-a - neobično je to vidjeti u Montani."

Istu reakciju je imao Jacquin liječnik rekavši joj da do sada nije vidio slučaj kao njezin. On joj je objasnio da jednom kada se crv nađe u tankom crijevu, može odložiti do 200.000 jajašaca dnevno, prenosi Health.

Većina ljudi koji imaju parazitske crve u tijelu je bez simptoma, kaže dr. Fiorito. Ali ako imate ozbiljnu infekciju, možete osjećati bolove u trbuhu, pothranjenost i širok spektar drugih simptoma. "Jednom sam imala pacijenta koji je povraćao crve", otkriva ona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.