Žena pojasnila zašto više nikad ne planira trenirati u gaćicama

Foto: Pexels

ŽENA imena Isis Briones vjeruje da joj je nenošenje gaćica u teretani promijenilo život. Jednom prilikom je zaboravila u torbu staviti rezervne i tada se suočila „s najgorom noćnom morom“, ali je odlučila riskirati.

„Iznenađujuće, ali otada gaćice nosim samo kada imam menstrualni ciklus. Ne bih više nikad odjenula gaćice na trening i mislim da bi o tome trebale promisliti i druge žene“, napisala je za portal Health.com.

Pojašnjava da ionako nikad nije voljela da joj se gaćice ocrtavaju kroz tajice pa je birala tange. 

„Prvi put kad sam došla u teretanu bez gaćica, shvatila sam da me čipka i saten ne iritiraju i da me ništa ne svrbi. Shvatila sam da se slobodnije krećem, istežem i trčim“, dodala je.

Ginekologinja dr. Sarah Jarvis slaže se da postoje prednosti. Za portal Fabulous Online je pojasnila da efikasno treniranje znači i znojenje, a gljivične infekcije kod žena se najčešće javljaju na intimnom dijelu na kojem se nakuplja vlaga.

„Tako ćete u svakom slučaju smanjiti rizik od infekcije, ali ako vam nije ugodno vježbati bez gaćica, birajte pamučne materijale u kojima koža može disati“, poručila je dr. Jarvis. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.