Baileys kuglof iz Korice je hit: "Najbolji kolač koji ste ikad napravili"

Foto: Instagram/korica

S OBZIROM na to da smo uvijek u potrazi za finim kuglofima, a znamo da ste i vi, za oko nam je zapeo ovaj iz Korice, s Baileysom, slavnim irskim likerom koji ste vjerojatno pili barem jednom u životu.

Inače, liker Baileys je predstavljen još 1974. godine kao prva "irska krema" tada na tržištu, a iznimno je popularno alkoholno piće još i danas, kao i dodatak raznim desertima, od tiramisua do cheesecakea. Izvrsno se slaže s kakaom, pa i krem sirevima.

Čokolada, malo kreme, kakao i neizostavni Baileys

Komentari onih koji su ovaj kuglof probali su odlični, pa smo odmah i mi poželjeli jedan komadić za sebe.

"Najbolji kolač koji ste ikad napravili, a i šire. Opsjednuta sam", "Sline cure", "Danas sam ga probala i oduševljena sam, baš je sočan i od danas mi je to najdraži vaš kolač. Do sada je mrkva držala prvo mjesto", "Evo nas, dolazimo iz Ljubljane", "I sad ti budi normalan i nemoj misliti na Koricu i ovu divotu", "Nešto ukusnije nisam već dugo kušala", pisali su.

No čini se kako se nije baš svima svidio: "Probala sam i moram priznati da sam malo razočarana, bio mi je jako suh. Inače obožavam sve što je ikad izašlo iz Korice i svaki drugi dan sam tamo, ali ovo me razočaralo."

Isprobali smo Baileys kuglof iz Korice

Jedna šnita ovog Baileys kuglofa u Korici košta 2.80 eura. Već s udaljenosti se osjeća karakteristični miris Baileysa, a što ste bliže - to ćete biti sve nestrpljiviji da probate prvi zalogaj. Realno, čim ga ugledate, izgleda sočno.

Sam je biskvit sočan, gust, ukusan. Osjete se Baileys, čokolada, kakao, kava, ali kuglof nije nimalo presladak. Kao šlag na tortu dođe malo kreme i gorkog kakaa posutog po vrhu.

S obzirom na komentar da je kuglof suh, pribojavali smo se toga jer nikako ne volimo suhe kolače koje treba žvakati unedogled i koji se ne daju progutati. No to ovdje definitivno nije slučaj. Jedva čekamo ponovo jesti Baileys kuglof iz Korice, prefin je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.