Bili smo u restoranu unutar džamije, u ponudi imaju tradicionalna bosanska jela

Foto: Hana Kajari/Index

AKO ŽUDITE za ukusnim jelima koja će vas teleportirati u srce Sarajeva, pronašli smo mjesto za vas. Riječ je o restoranu AlHalal, skrivenom unutar zagrebačke džamije na Borovju, koji ima možda najbolju baklavu koju smo ikada probali.

Restoran je puno veći nego što smo očekivali, s tri velike prostorije, a poslužuje tradicionalna bosanska jela poput bosanskog lonca, begove čorbe, telećeg sataraša, punjenih paprika i raznih vrsta mesa s roštilja i ispod peke, a tu su, naravno, i ćevapi u lepinji.

@index.hr Unutar zagrebačke džamije nalazi se restoran u kojemu smo probali najbolju baklavu #alhalal #zagreb #restoran #indexhr #baklava #foryoupage #foryou #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Od slatkog, u ponudi imaju baklavu od oraha i pistacije, hurmašice, tufahije, sutlijaš i razne druge slastice, a cijene se kreću od 2 do 4 eura.

Glavna jela od 8 do 20 eura

Za glavno jelo odabrali smo nešto tradicionalno - teletinu ispod peke s lepinjom i salatom za prilog. Teletina je bila savršeno karamelizirana s krumpirima, a koštala nas je 15 eura.

Ostala glavna jela kreću se od 8 do 20 eura, prilozi i salate su između 1 i 4.50 eura, a iznimka su plate - plata za dvije osobe je 24 eura, a plata za četiri osobe 45 eura. Uz prethodnu najavu mogu pripremiti i teletinu i janjetinu od jednog kilograma, po cijeni od 55 eura.

U ovom restoranu imaju i nevjerojatan izbor kolača i stvarno smo se teško odlučili koji uzeti jer su svi izgledali tako dobro. Na kraju smo uzeli baklavu s orasima i to je bila jedna od najboljih baklava koju smo ikada probali. Imaju i baklavu s pistacijom koja je također popularna.

Osoblje je bilo izuzetno ljubazno i prijateljski nastrojeno, što nam je cijelo iskustvo učinilo zaista odličnim, a ako tražite autentična bosanska jela u Zagrebu, obavezno posjetite AlHalal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.