Chefovi priznali koja jela ne vole pripremati, neka bi vas mogla iznenaditi

Foto: Shutterstock

JEDAN je korisnik Reddita postavio pitanje upućeno svim kuharima na ovom forumu - koja to jela na jelovnicima jednostavno mrze pripremati? Brojni su se chefovi raspisali i podijelili koja im to jela zadaju noćne more, a neka od ovih jela mogla bi vas iznenaditi.

Torte po narudžbi

"Neko sam vrijeme radila u slastičarnici i imala sam jako puno posla oko torti po narudžbi - od same izrade torte do ukrašavanja. I najgore je što ljudi misle da bi takva torta trebala koštati 20 dolara i ne više", požalila se jedna korisnica Reddita.

Kuhana jaja

"Morali bismo koristiti zaseban lonac da kuhamo vaše jedno jaje 8 do 13 minuta na plameniku koji smo mogli koristiti da u tom vremenskom razdoblju napravimo neka druga jela. Kuhinje su male i naši plamenici su ograničeni", napisao je jedan kuhar koji nikako nije volio kuhati samo jedno jaje.

Jaja općenito

"Bivši kuhar ovdje. Neka od najjednostavnijih jela su najiritantnija. Uvijek sam mrzio gužve za doručke i bruncheve, posebno kada ljudi naručuju jaja, a svatko voli jesti jaja na drugačiji način i lako je pogriješiti", napisao je bivši kuhar na Redditu.

Slanina

"Mrzio sam peći slaninu. Nije da je teško za pripremiti, nego je to toliko popularna namirnica da sam ponekad samo to radio. Završim s jednom turom pečene slanine za švedski stol i već moram započeti s drugom i tako cijeli dan. Osim toga, miris slanine uvijek bi se uvukao u mene. Prošle su gotovo tri godine otkako sam tamo radio, a još uvijek ne mogu podnijeti miris ili okus slanine", požalio se jedan chef.

Palačinke

"Nekoć sam pomagao u kuhinji za vrijeme doručaka i bruncheva, a palačinke po narudžbi bile su vrlo zamorne za pripremu. To je vrlo česta narudžba za doručak, a stajanje za štednjakom i okretanje palačinki vrlo je naporno. No, palačinke su vrlo ukusne", napisao je drugi chef.

Bilo koje jelo za catering

"Radio sam za hotel čija je kuhinja bila zadužena za catering za velike zabave. Morao sam raditi stvari kao što je, primjerice, napraviti 1200 palačinki, pita ili nekih drugih slastica. Brzo sam naučio da takvo što jednostavno nije za mene", rekao je bivši kuhar.

Hollandaise umak

"Hollandaise. Koliko god ga volim jesti, takva je gnjavaža pripremati ga", kratko je napisao jedan chef.

Pizza iz krušne peći

"Da budem iskren, nema ničeg lošeg ili teškog u izradi pizze. Problem je bilo mjesto u kojem sam radio - naime, u kuhinji nije bilo mjesta za krušnu peć, pa je bila smještena na vanjskoj terasi. Osim toga, nije bilo ni dovoljno osoblja, a vikendom kada je znalo biti puno posla, svakih nekoliko minuta morali smo trčati na terasu kako pizza ne bi zagorjela", požalio se kuhar.