Cijelo smo vrijeme krivo jeli tjesteninu, stručnjak za bonton otkrio ispravan način

Foto: Shutterstock

BRITANSKI stručnjak za bonton William Hanson na svom TikTok profilu često dijeli savjete o tome kako se ponašati u određenim situacijama, pa i u restoranu. Otkriva kako pravilno jesti određenu hranu, poput puževa, kroasana i krumpirića, a sada se dotakao još jedne namirnice.

Riječ je o tjestenini. Hanson je sa svojih dva milijuna pratitelja podijelio kako na ispravan i uredan način jesti dugu tjesteninu, poput špageta ili tagliatella, a ispada da smo to cijelo vrijeme krivo radili.

Za tjesteninu vam treba samo vilica

U svom najnovijem videu Hanson jede tagliatelle. U opisu videa stoji da, čak i ako radite od kuće, nema isprike za jedenje tjestenine na pogrešan način. Dijeli tri ključna savjeta za jedenje duge tjestenine, a kaže da je pravilo jednako bilo da ju jedete vani ili kod kuće.

@williamhansonetiquette Even if you’re working from home, there’s no excuse for sloppy pasta manners. The new @Birds Eye UK Steamfresh Meals are the perfect healthy, tasty lunch. #Etiquette #WilliamHanson #SteamfreshSeductions #GoodnessThatsSteamy #AD ♬ original sound - William Hanson

Iako većina nas misli da ćemo uz pomoć žlice vrlo lako namotati špagete ili tagliatelle na vilicu, Hanson kaže da vam žlica uopće ne treba te da ju ostavite sa strane. Ne treba vam ni nož jer se rezanje duge tjestenine smatra jednom od najvećih pogrešaka u Italiji, domovini tjestenine.

Sve što vam treba je vilica, a Hanson objašnjava kako ju koristiti. "Vilicu držite u dominantnoj ruci i okrenutu prema gore, a zatim zagrabite tjesteninu, okrenete nekoliko puta, nagnete se naprijed i pojedete", pokazuje on u videu.

Sada kada znate kako na pravilan način jesti tjesteninu, jedini logičan nastavak je da ju i sami pripremite kod kuće - OVDJE pronađite nekoliko odličnih recepata sa špagetima, OVDJE pronađite deset recepata za najjednostavnija jela od tjestenine, a OVDJE saznajte kako pripremiti domaće tagliatelle prema savjetima popularne Kraljice tjestenine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.