Danas je dan za pohano. Nećete moći odabrati između ovih 25 recepata

Foto: Shutterstock

VI volite pohano, mi volimo pohano, svi vole pohano. I nema šanse da vam nijedan od ovih 25 recepata neće biti po volji.

Piletina Francese

Talijansko jelo koje bismo, u par stvari, mogli usporediti s ličkim šniclama - meso se ispanira pa posebno isprži, makne van dok se u istoj tavi radi umak, a onda vrati u taj jednostavni svježi umak. OVDJE je recept.

Pohane punjene paprike

Jedu se kao predjelo ili prilog, nama su dovoljne i kao samostalni obrok. Najčešće se pune tvrdim sirom, ali možete ih puniti i šunkom, topljenim sirom, šampinjonima... OVDJE je recept.

Pohane palačinke

Palačinke možete pripremiti na stotine načina, a ove mogu biti predjelo (za odvažne) ili glavno jelo. U smjesu slobodno dodajte omiljeni topljeni sir ili narezak i poslužite uz salatu. Recept možete pronaći OVDJE.

Pileći prutići s jogurtom

Hrskavi ručak koji posebno zanimljiv može biti djeci, a recept možete pronaći OVDJE.

Pohane tikvice iz pećnice

Možete ih raditi u pećnici, ali i normalno, u dubokom ulju. OVDJE možete pronaći recept.

Pileće okruglice punjene sirom

Jelo koje će vas ugodno iznenaditi. OVDJE je recept.

Piletina sa sezamom

Hrskavi prutići od piletine sa sezamom idealni su za brzinski ručak. Piletinu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti uz salatu te s raznim umacima, a sjemenke sezama možete zamijeniti bilo kojim drugim sjemenkama. Recept nađite OVDJE.

Hrskava piletina

Sestre koje su pokrenule Foody&Fitty profil na Instagramu trude se da njihovi recepti budu zdraviji, jednostavni i brzi te da ne zahtijevaju neke posebne kulinarske vještine. Jedan od njih je i ova hrskava piletina koju morate probati, OVDJE je recept.

Pohani sir

Ovo je jelo toliko jednostavno, a nevjerojatno ukusno i hrskavo. Poslužite ga uz sve što vam srce poželi, a za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka. OVDJE je recept.

Pohana cvjetača

Ovaj poznati prilog možete poslužiti uz omiljeno mesno jelo i umak, a recept možete pronaći OVDJE.

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom

Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pire krumpira i punjeni mljevenim mesom. Fora su za druženja, kao tapasi. OVDJE je recept.

Otkoštene pohane srdele

Možda zvuči komplicirano, ali nije nimalo. OVDJE je recept, probajte.

Doritos hrskava piletina

Trakice piletine pečene u pećnici, uvaljane u drobljeni Doritos. OVDJE je recept.

Pileći medaljoni

Piletinu je potrebno usitniti, oblikovati i uvaljati u smjesu s brašnom i začinima te kratko ispržiti. I imate baš slatke male medaljone koje možete poslužiti uz bilo koji umak. OVDJE je recept.

Pohani kruh

Nema boljeg načina za iskoristiti stari kruh. Recept (ako nemate već neki svoj provjereni), je OVDJE.

Piletina Kijev

Piletina Kijev klasično je istočnoeuropsko jelo nadjeveno aromatičnim maslacem sa začinskim biljem unutar tankog bijelog mesa što ga čini tako sočnim. Kakav ručak! Recept je OVDJE.

Puretina u cornflakesu

Puretina u cornflakesu savršeni je način da obične pohane odreske opet učinite zanimljivima. Možete je pržiti u ulju ili ispeći u pećnici. OVDJE je recept.

Pileći nuggetsi u pivskom tijestu

Piletinu je potrebno narezati na manje komade, a idealno bi bilo na veličinu zalogaja. Marinirana piletina poha se na orly način, odnosno žumanjke je potrebno pomiješati s pivom, bjelanjke istući u snijeg i zatim spojiti te dvije smjese. OVDJE je recept.

Pohani sir iz pećnice

Vole ga svi, ali nekad ga preskoče zbog prženja u dubokom ulju. Uz ovaj recept nema te brige, OVDJE je.

Teleći bečki

Klasik, s ovim nikad nećete pogriješiti. Recept je OVDJE.

Zagrebački odrezak

Ne znamo nikoga tko ga ne voli. Uvijek dobar izbor, zagrebački možete jesti uz razne priloge. Recept nađite OVDJE.

Svinjski kotleti u panko mrvicama

Svinjetina se radi po standardnom postupku pohanja, samo su mrvice panko - karakteristične za japansku kuhinju, pa će sve skupa izvana biti dosta hrskavije. OVDJE je recept.

Piletina s perecima u umaku od senfa i cheddar sira

Umjesto klasičnih krušnih mrvica, panirajte piletinu u perecima kako bi izvana ostala ekstra hrskava, a iznutra mekana i sočna. Posluženo uz umak od senfa i sira. OVDJE je recept.

Svinjski bečki i restani krumpir

Ovo svi vole, tako da je baš siguran odabir za ručak. OVDJE je recept.

Pileći prutići iz pećnice

Hrskavi i savršeno začinjeni pileći prutići koji nisu prženi u dubokom ulju odlična su ideja ako pazite na kalorije ili se zdravije hranite. Recept možete pronaći OVDJE.