Danas se održava svjetski izbor 50 Top Pizza. U konkurenciji i hrvatska pizzerija

Foto: Hana Kajari/Index

Danas se održava prvi svjetski izbor 50 Top Pizza, i to u svjetskoj prijestolnici pizze Napulju, gdje će u Teatru Mercadante biti okrunjeno 100 najboljih pizzerija svijeta.

Franko’s Pizza & Bar jedina je pizzerija iz Hrvatske koja se dosad našla na ovoj prestižnoj listi, odnosno na njenom europskom dijelu, i to četiri godine zaredom. U svibnju ove godine proglašeni su 14. najboljom pizzerijom Europe. "2024. godina krenula je sjajno, skokom od 29 mjesta na ljestvici, koji nam je uz visoku 14. poziciju u konkurenciji europskih pizzerija donio i Robo nagradu za izvedbu godine u 2024. te plasman na najprestižniju od svih lista - svjetskih Top 100", poručuju iz Franko'sa.

Izbor kreće u 18 sati

Koje su mjesto zauzeli u novom izboru, saznat će se u 18 sati. Prijenos uživo možete pratiti na Facebook i YouTubeu profilu 50 Top Pizza. 

50 Top Pizza prati sve najnovije trendove vezane uz pizzu diljem svijeta od 2017. godine. Svake godine objavljuju popis najboljih pizzerija u Europi i svijetu. Ovu godinu počeli su s vodičem za 50 najboljih pizza Azija - Pacifik, koji je predstavljen 4. ožujka u Tokiju, a uveli su i vodič za Latinsku Ameriku.

Izdanje 2024. zatvorit će se 26. i 27. studenoga u Londonu Svjetskim pizza summitom, koji će se održati tijekom European Pizza & Pasta Showa. To će uključivati ​​ceremoniju dodjele nagrada za najbolje lance pizzerija na svijetu, 50 Top World Artisan Pizza Chains. 

>> U najboljoj hrvatskoj pizzeriji pokazali su nam kako se priprema prava napoletana

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.