Dobili smo recept za pravi zimski citrusni kolač od poznatog hrvatskog slastičara

Foto: Paula Šantić

ROBERT Hromalić, osnivač Le Kolača i naš vrsni slastičar čije slastice već sigurno dobro poznajete, za ove je blagdane osmislio posebnu ponudu keksa, kolača, ali i napitaka. Već smo objavili našu kratku i slatku listu mjesta gdje se naručuju najbolji božićni kolači, no sad se stvorila još jedna adresa uz koju će vam blagdani proći bez muke.

U Le Kolaču tu su prhki keksi u dvije varijante, s okusima pistacije, vanilije, čokolade i lješnjaka ili s dodatkom karamela, u prigodnim pakiranjima. No nude i četiri slatke štruce: Božićni kolač, mramorni kolač, kolač od đumbira te jedan s okusom limuna i limete.

Dobili smo jedan super recept

Naravno da smo morali dobiti recept za barem jedan Le Kolačev slatki i gusti biskvit. Kolači te vrste vrlo su popularna slastica jer se spremaju lako, a mogu im se dodati razne arome, od ruma, vanilije, limuna, naranče, pa i nekih orašastih plodova koji će dodati teksturu.

Traju danima i isto toliko drže sočnost, što nam je posebno drago jer ih možemo ispeći malo ranije, a ostale blagdanske pripreme ostaviti za zadnji čas. Jesmo li dobili recept? Jesmo! Robert Hromalić nam je otkrio recept za citrusni kolač s jogurtom, a cijeli recept možete pronaći ovdje

Osim što se jede slatko, i pije se slatko

Nisu izostali ni topli napitci, poput tople čokolade s Malibuom ili pelinkovcem, dok je treća opcija tamna topla čokolada s Monkey Shoulder viskijem. Cimet i bundeva (već smo vam pisali o mjestima po gradu gdje se pije taj popularni napitak) sve su češće zimske namirnice u našim krajevima pa su svoje mjesto pronašle i kod njih u kombinacijama caffe lattea s cimetom i onog sa začinom za pitu od bundeve.

>> Pumpkin spice sve se više koristi, znamo odakle potječe i gdje se može kupiti

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.