Gdje u Zagrebu pojesti ramen? Ova mjesta se ističu, cijene su 13 do 20 eura

Foto: Index

RAMEN je bogata i zasitna japanska juha s rezancima, kombinacija juhe bogatog okusa, neke od raznih vrsta rezanaca i mesa ili povrća, često s meko kuhanim jajetom. Postoji brdo verzija, no sve varijacije temelje se na istom konceptu juhe i rezanaca. Priprema je duga i komplicirana, pa ga zato i ne pripremamo doma, već jedemo u nekom od ovih lokala koje možete pronaći u nastavku. Popisali smo cijene, vrste, sastojke i lokacije, kao i radno vrijeme svakog mjesta, a na vama je samo da odaberete najdraži i odete jesti.

1. Torikaya

Adresa: Petrinjska ulica 2
Radno vrijeme: pon-sub, 12-23, ned zatvoreno

Torikaya na meniju ima 5 ramena:

Tantanmen sa svinjskom potrbušinom, ramen rezancima, shiitake gljivama, pak choijem, jajem i uljem češnjaka (15 eura),

Chicken miso s pilećim temeljcem, pšeničnim rezancima, karaage prženom piletinom, ramen jajem i kukuruzom (14 eura),

Tempura shrimp s dashi temeljcem, ramen rezancima, prženim tempura kozicama, mariniranim bambusom, ramen jajem i enoki gljivama (16.50 eura),

Vege s curry-kokos juhom, ramen rezancima i jajem, pak choijem, panko gorgonzolom, enoki gljivama i prženim rižinim rezancima 14 eura),

Mazemen beef s ramen rezancima, junetinom sa sezamom, češnjakom i đumbirom u miso umaku s maslacem, sous-vide jajem i patlidžanom (16.50 eura).

2. All Saints by It makes sushi

Adresa: Ul. Ivana Tkalčića 15
Radno vrijeme: pon-uto zatvoreno, sri-sub, 13-21, ned 12-21

All Saints u sklopu "novog Alcatraza" nudi 4 ramena:

Shoyu ramen sadrži bistri pileći temeljac, dashi, shoyu tare, chashu svinjetinu, pšenične rezance, marinirano jaje, mladi luk, aromatizirano ulje, sezam i bok choy (12.30 eura),

Tantanmen ima pileći temeljac, goma tare, mljevenu svinjetinu, pšenične rezance, marinirano jaje, mladi luk, aromatizirano chilli ulje, bok choy i soja mlijeko (13.30 eura),

Vege shoyu je opcija za vegane i sastoji se od povrtnog temeljca, dashija, shoyu tarea, mariniranog tofua, pšeničnih rezanaca, mladog luka, aromatiziranog ulja, sezama, bok choyja, mrkve i shitake gljiva (9.60 eura) i

Vege tantanmen (također opcija za vegane, no kao i u ovaj gore, možete birati želite li unutra ramen jaje) koji ima povrtni temeljac, dashi, goma tare, spicy mljeveni tofu, pšenične rezance, mladi luk, aromatizirano ulje, sezam, bok choy, sezam, soja mlijeko, mrkvu i shitake (10.80 eura).

3. Soi Fusion

Adresa: Ilica 50
Radno vrijeme: pon-sub, 12-23, ned zatvoreno

Ovdje možete pojesti tri vrste ramena:

Tonkotsu sa svinjskim temeljcem, gomma tareom, glaziranim carskim mesom, rezancima, mariniranim shiitake gljivama, bambusom, jajem i miso mljevenom piletinom (mala porcija 11, velika porcija 13 eura),

Khao soi s tori paitan temeljcem, kokosovim mlijekom, žutom curry pastom, ramen rezancima, karaage prženom piletinom, jajem i prženim rižinim rezancima (12 eura),

Beef noodle s junećom koljenicom, đumbirom, anisom, čilijem, mirinom, pak choijem i širokim kineskim rezancima (13 eura).

4. Tori

Adresa: Trg Ivana Kukuljevića 5
Radno vrijeme: pon-sub, 12-22, ned zatvoreno

Slavni Tori u Španskom u ponudi ima dva ramena:

Tantanmen s pilećim temeljcem, goma tareom, shiitakama, domaćim ramen rezancima, svinjskom potrbušinom, stirfry miso piletinom, kikirikijem i uljem češnjaka (13.50 eura),

Shrimp laksa sa žutim rezancima, juhom od jadranskih kozica s kokosovim mlijekom i lemongrassom, crvenom curry pastom, prženim tofuom, mungo klicama te panko kozicama (14.50 eura).

5. Chopstix

Adresa: Ul. Julija Knifera 7
Radno vrijeme: pon-sub, 12-23, ned 12-18

Novo ime na listi je Chopstix u Novom Zagrebu, a na jelovniku imaju dva ramena:

Tonkotsu je sa svinjskim temeljcem, jajem mariniranim u soji, carskim mesom, mladim lukom, ramen rezancima i uljem od češnjaka (mala porcija 9.50, velika porcija 12.50 eura) i

Tantanmen sa svinjskim temeljcem, jajem mariniranim u soji, carskim mesom, mljevenom vratinom, mladim lukom, pšeničnim rezancima, bok choyjem, soya milkom, chilli uljem te sezamom (mala porcija 11.50, velika porcija 14.50 eura).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.