Gdje za vikend u Zagrebu? Donosimo veliki pregled hrane i cijena na ljetnom Fuliranju

Foto: Sandro Sklepić

PRVO LJETNO izdanje popularnog Fuliranja, Fuliranje Summer Sunset, počelo je u ponedjeljak na zagrebačkom Trgu Josipa Jurja Strossmayera, a trajat će sve do nedjelje, 28. srpnja. Na festivalu sudjeluje ukupno osam kućica s bogatom ponudom hrane i pića, s posebnim naglaskom na ljetne koktele.

Svoje koktele predstavili su zagrebački Landsky bar, kao i Mojito & Corona bar, a svoje signature koktele imaju i kućica Ginglebells. Od hrane, tu su Soho Sushi, Mate Janković sa svojim Institutom za burgere te Tuk Tuk Express. Tu je i kućica Oui Chef on Wheels chefa Vedrana Stojanca, a za sve ljubitelje slatkog, kućica Ice Crone u ponudi ima trenutno najpopularniju slasticu na svijetu. U nastavku donosimo detaljnu ponudu i pregled cijena.

Landsky bar

Zagrebački Landsky bar u ponudi ima posebno osmišljene koktele koji su oda odmaralištima Stoimena u Crikvenici, Cvrčak u Dugoj Uvali, Zlatokrila na Velom Lošinju i Veli Jože u Savudriji. Svi ti kokteli koštaju po 9 eura, a u ponudi imaju i 13 klasika, kao što su Negroni, Hugo, Mojito, Mango Mojito, Moscow Mule i Tom Collins, čije se cijene kreću od 7 do 10 eura. Nude i dva koktela od litre, Pornstar Martini i Gin Basil Smash, a oni koštaju 32 i 30 eura.

Ginglebells

Kućica Ginglebells i na ovom Fuliranju sudjeluje sa svojim koktelima, a u svom asortimanu imaju njih čak 23, čije se cijene kreću od 4 do 9 eura. U ponudi imaju pet klasika poput Mojita, Moscow Mulea i Cuba Libre, koji koštaju od 5.50 do 7.50 eura i pet gin klasika poput gin tonica i London Mulea, čije se cijene kreću od 5.50 do 8 eura. Nude i pet specijaliteta kuće po cijeni od 8 i 9 eura, pet Summer Spritza za 6.50 i 7 eura, a za one koji ne preferiraju alkohol, tu su tri bezalkoholna koktela za 4 i 5.50 eura.

Mojito & Corona bar

Centralni dio Strossmayerovog trga zauzima Mojito & Corona bar, gdje miksaju 11 klasičnih koktela - u ponudi imaju četiri voćna Mojita, Tom Collins, Palomu i Dark And Stormy, ali i Saint Kety - osvježavajuće gorkasto piće s notama lavande i borovnice te popularne koktele Hugo i Aperol Spritz. Cijene koktela na ovoj se kućici kreću između 6.50 i 8 eura.

Soho Sushi

Za one gladne, zadužene su četiri kućice među kojima je i zagrebački Soho Sushi, koji je, uz svoje poznate ručno rađene rolice Ebi Original za 8.50 eura, predstavio i novitet - Sohorrito. Radi se o hibridu sushija i burrita, a u ponudi su tri vrste - pileći, tofu i s kozicama u tempuri, a cijene se kreću između 8 i 9 eura. Tu su i već provjereni klasici, Premium Tempura Shrimp za 9.90 eura, Crispy Chicken Bowl za 9 eura te četiri vrste Mochi sladoleda, marakuja, pistacija, čokolada i kokos, za 1.50 euro po komadu.

Institut za burgere by Mate Janković

Fuliranje ne bi bilo potpuno bez Mate Jankovića i njegovih burgera, a on na Fuliranje Summer Sunset donosi tri nova smash burgera - Bacon Cheese, Onion Cheese i Pepper Cheese Smash. Svi koštaju 8.50 eura, a nama su definitivno favoriti Bacon Cheese sa slaninom, sirom, lukom, ukusnim umakom i hrskavim pecivom, te Onion Cheese. U ponudi još imaju i klasične krumpiriće za 3 eura te Special Fries za 4.50 eura - oni su preliveni majonezom od češnjaka, parmezanom i vlascem i savršeno se slažu uz burgere.

Tuk Tuk Express

Za ljubitelje azijske kuhinje, na Fuliranju ponovno sudjeluje i Tuk Tuk Express. Oni u ponudi imaju Korean Fried Chicken, piletinu u slatko-ljutom umaku za 7 eura, Honey Chilly Chicken Bowl za 8 eura te aromatični i kremasti Tikka Masala Bowl za 9 eura. Nude i ukusne domaće limunade, Blue Lagoon, malina i mango za 4 eura, a u ponudi imaju i tri gin limunade za 7 eura te tri votka limunade za 6 eura.

Oui Chef on Wheels

Chef Vedran Stojanac s kućice Oui Chef on Wheels donosi Dalmaciju na tanjuru. Ovdje je u ponudi bogata Plata o' zlata s domaćim drniškim pršutom, domaćom kobasicom i pancetom, zrelim sirevima, maslinama i sourdough focacciom za 14 eura, a probali smo i fantastičan crni rižoto s raguom od jadranske sipe za 12 eura. U ponudi imaju i domaću tjesteninu Manistra i sir u kolutu Grana Padana za 10 eura, a od slatkog nude souffle, cheesecake, cannoli i tiramisu za 6 eura.

Ice Crone

Šećer na kraju je trenutačno najpoželjnija slastica na svijetu, Ice Crone, koja se po prvi puta u Hrvatskoj može kušati na kućici Ice Crone na ljetnom izdanju Fuliranja.

>> Probali smo trenutno najpopularniju slasticu na svijetu, Ice Crone. Evo dojmova

To je hrskavo-mekano kroasan tijesto punjeno soft serve sladoledom, košta 6 eura, a možete birati između četiri okusa - Hazelnut & Salted Caramel sa sladoledom od vanilije, slanom karamelom i komadićima lješnjaka, Nutella Bomb sa sladoledom od čokolade, Nutellom i komadićima lješnjaka, Strawberry Sprinkle sa sladoledom od vanilije, jagodama i sirupom od jagoda te Pistachio Dream sa sladoledom od vanilije, ganacheom od pistacija i komadićima pistacija.

Lokacija: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: od 22. do 28. srpnja
Radno vrijeme: od 12:00 do 00:00
Ulaz: Besplatan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.