Hrvatska ima najljepše vinograde u Europi, a ova je vinarija na prvom mjestu

Foto: FB/Vinarija Rizman

TRAJEKTNA kompanija DFDS provela je istraživanje nad publikom i složila listu od 10 najljepših vinograda u Europi, a na prvom su se mjestu našli vinogradi dalmatinske vinarije Rizman.

Istraživanje je provedeno na temelju 20 tisuća Google recenzija, i to tako da je prvo odabrano 500 najbolje ocijenjenih vinarija, a zatim se analizirao sadržaj recenzija prema kriteriju ljepote vinarija i vinograda te zadovoljstva gostiju. 

Vinarija Rizman osvojila je ukupno 94 od 100 bodova i odnijela titulu najljepše vinske destinacije u Europi, a u top 10 našle su se još dvije hrvatske vinarije - Kaštel Sikuli s 90.4 boda i Vitis Winery s 87.1 bodom.

Iz vinarije nudi se pogled na Pelješki most i more

Vinarija Rizman smještena je na brdu iznad Kleka, na pola puta između Splita i Dubrovnika, a iz nje se pruža pogled na Pelješki most, more, organske maslinike i vinograde. Ovdje se mogu kušati lokalne i svježe delicije, ali i organska vina napravljena od ekološki uzgojenog grožđa iz njihovih vinograda.

Na drugom i trećem mjestu našle su se dvije talijanske vinarije, Poggio del Moro Boutique Winery s 92.3 boda i Winery San Giorgio a Lapi s 92.1 bodom. Na četvrtom mjestu našla se albanska vinarija Abaia Winery and Vineyard s 91.6 bodova, a na petom francuska Château de la Crée s 91.4 boda.

Na šestom mjestu je engleska vinarija English Oak Vineyard, a slijede ju hrvatska vinarija Kaštel Sikuli, portugalska Quinta do Jalloto, vinarija Momik WineCube iz Armenije te hrvatska Vitis Winery, koja je na posljednjem mjestu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.