Hrvoje nam je objasnio kako skuhati baš dobru tursku kavu

Foto: Shutterstock

HRVOJE u Cogitu radi već više od 5 godina i napravio je hrpu kava. Zanimalo nas je kako napraviti dobru tursku kavu kod kuće. Objasnio nam je kako i usput otkrio u čemu većina nas griješi.

Ako vam je kava pregorka, definitivno je pripremate krivo. Hrvoje nam je objasnio kako on sebi priprema tursku kavu kod kuće.

"Stavim mljevenu kavu u mlaku vodu i ne miješam, pustim da ona sama pada prema dnu džezve. Prejakim miješanjem događa se prevelika ekstrakcija", objašnjava Hrvoje. 

Pričeka da se slegne

Onda je stavi na plamen i čeka da samo malo krene prema gore. U tom je trenutku odmah miče s plamena i ostavi desetak minuta da se talog slegne.

Eto, ako ste cijelo vrijeme manijakalno miješali i zakuhavali tursku kavu pet puta, to nije potrebno. Poslušajte Hrvoja, on ipak zna što radi.