I ove godine će se održati Bučijada u Ivanić-Gradu

Foto: Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

IVANIĆ-GRAD će od 6. do 8. listopada biti domaćin Bučijade, kulturno-gastronomske manifestacije koja se održava od 2004. godine. Ovo događanje je odlična prilika za upoznavanje s lokalnim poljoprivrednicima, kulturnim djelatnicima i ugostiteljima, koji se svake godine pridružuju Bučijadi.

Očekuje se više od 140 izlagača

Većina prodajnih aktivnosti će se održavati u centru grada - na tržnici Maznica, Moslavačkoj ulici, Ulici kralja Tomislava i na Trgu Vladimira Nazora. Očekuje se više od 140 izlagača, uključujući proizvođače bučinog ulja iz cijele Hrvatske, pivo od buče, praline s bučinim namazom i mnoge druge delicije od ovog ukusnog jesenskog ploda.

Za najmlađe posjetitelje održat će se Mala Bučijada s različitim sadržajima, radionicama i igraonicama u Sportskom parku Zelenjak. Uz to, posjetitelji će imati priliku uživati u vožnji "bučo kočijom" i obići okolicu, poput Posavskog kukuruznog labirinta Hrvatica u Dubrovčaku Lijevom.

Glazbeni program počinje u petak, 6.10., s koncertima grupe Silente i 4 Tenora, dok će tijekom vikenda nastupati razne grupe i izvođači. Uz glazbene nastupe, posjetitelji će moći uživati u raznovrsnom kulturnom programu.

Osim lokalnih specijaliteta, ove godine na Bučijadi će biti i cooking show s poznatim hrvatskim chefovima Melkiorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem. Voditeljica manifestacije će biti Ida Prester.

Za one koji dolaze izvan Ivanić-Grada, dostupan je besplatan parking u cijelom gradu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.