Idemo po dućanima: Kakva se hrvatska craft piva mogu kupiti po supermarketima?

Foto: Index

NA INDEX RECEPTIMA smo u svakodnevnoj potrazi za novim, zanimljivim, povoljnim i neobičnim proizvodima u dućanima. Evo što smo našli ovaj tjedan koji smo posvetili hrvatskim craft pivima po supermarketima.

Sviđa nam se što je izbor domaćih craft piva po supermarketima sve bolji. U Sparu smo našli Pale Ale od Varionice i Session IPA-u i Pale Ale od Pulfera, sva su po 2.49 eura.

U Plodinama smo našli Zmajsko, i to Therapy, Pozoj i Pale Ale, koštaju po 2.50 do 3 eura.

Još piva potražili smo u Sparu, a ondje se mogu pronaći gotovo sva iz Medvedgrada (od 2 do 2.50 eura) te dva piva iz zadarskog Brloga (2.39/2.95 eura).

Piva porečke craft pivovare Bura mogu se pronaći u Kauflandu. Jedan od stilova koji kuhaju - Tornado IPA, u bočici od 330 ml stoji 2.25 eura.

Već smo vam pisali o Gardenovim pivima u Lidlu, a sad smo našli i Munich Dunkel te Session IPA-u u velikim limenkama, koštaju po 1.85 eura.

Ovog cjepiva se nitko ne mora plašiti. Primariusov lager s 4.8% alkohola može se kupiti u Kauflandu za 2.49 eura (pola litre). No, kad je riječ o pivima zagrebačke craft pivovare Primarius, Ringišpil nam je najdraži. Ova njihova gorkasta i voćna Session IPA u istom dućanu košta 2.89 eura za pola litre.

Varaždinska craft pivovara Saperlot na Kauflandovim policama ima nekoliko svojih pivskih stilova, a ovaj lager od 330 ml košta 1.59 eura.

Bonus: Sok od mente

Kao bezalkoholni bonus za sve koji ne podnose alkohol ili ne preferiraju pivo, a trebaju neko osvježenje, ubacili smo jedan sok domaćeg proizvođača - Agropošta. Agropoštin napitak od mente može se kupiti u Konzumu, gdje 250 ml košta 1.79 eura.

>> Idemo po dućanima: Znamo gdje možete pronaći Kraševe Antique praline, koštaju 5 eura

>> Namaz od pistacija je apsolutni hit godine, ovdje je popis mjesta gdje se može kupiti

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.