SLOŽIT ćemo se da je miris svježe pečenog domaćeg kruha jedan od najboljih mirisa kod kuće. Također razumijemo da su potrebni vrijeme, određena samouvjerenost i pouzdan recept za upuštanje u vlastite pekarske poduhvate. No, sve je lakše kada pronađete zaista dobar recept koji ćete koristiti i uz njega razvijati svoje vještine. Ako još nemate iskustva i tu formulu za dobar kruh - pomoći ćemo vam u tome.
Znamo recept koji je dobar i za početnike i za profesionalce, za kruh bez komplikacija. Priprema se od nekoliko sastojaka te u nekoliko koraka i ne mijesi se. Rezultat je kruh meke unutrašnjosti i hrskave korice koji ćete poželjeti peći svaki tjedan.
Potrebni sastojci
Pripremite osnovne sastojke:
- glatko brašno
- voda
- sol
- suhi kvasac
Kako se priprema
Priprema se sastoji od tri koraka - napravite tijesto - premijesite - ispecite. U posudi pomiješajte brašno, sol i kvasac. Dodajte vodu i kratko promiješajte rukom ili kuhačom. Smjesu prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 12 sati.
Nakon što je odstajala, pobrašnite radnu površinu i premijesite - tijesto raširite u pravokutnik pa ga preklopite nekoliko puta i oblikujte rukama.
Pripremite posudu u kojoj ćete peći kruh - nama je najbolja vatrostalna s poklopcem. Zagrijte pećnicu i stavite peći tako da je preklopljeni dio kruha gore. Poklopite posudu za pečenje. Pred kraj otklopite posudu, smanjite temperaturu i pecite dok ne nastane korica. Kad je kruh gotov, zamotajte ga u krpu i ostavite da se tako hladi.
Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje. Isprobajte ga i svakako javite dojmove ili pošaljite drugi recept koji najradije koristite.