PRHKE kiflice od oraha su neizostavni suhi kolač za blagdane, a recept naše čitateljice Ane vas je oduševio.
"Najbolji recept za prhke kifleke", "Obožavam ove kiflice", "Tako je i moja baka radila, odlične", "Odlično! Od kad sam prije dosta godina otkrila koliko su prhkije kad ide samo bjelanjak, ne odustajem od takvog recepta", neki su od komentara.
U prhke kiflice po Aninom receptu ne ide puno sastojaka - tu su glatko brašno, maslac, mljeveni orasi, šećer i bjelanjci. Vjerujemo da neki od vas imaju recepte po kojima u tijesto idu cijela jaja ili pak samo žumanjci, no rezultat korištenja samih bjelanjaka su čvrste, a prhke kiflice. Plus je to što možete iskoristiti bjelanjke koji pri izradi božićnih kolača znaju ostati kao višak.
Ako ste vrlo pedantni i želite da kiflice budu jednake veličine, nakon što se tijesto odmori u hladnjaku podijelite ga na loptice jednake težine tako da svaku izvažete.
Nakon toga loptice oblikujte u kiflice tako da ih nježno protrljate među dlanovima. Pecite ih na masnom papiru, za dobrobit i vas samih, ali i kiflica jer ne želite da se ovi krhki kolačići ni trunku zalijepe za lim za pečenje.
Kad su pečene, pričekajte tren da se prohlade jer ne želite opeći prste, a onda ih još tople uvaljajte u mljeveni šećer. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi i spremite u limene kutije. Drugi, treći, četvrti dan, a i nakon dva tjedna stajanja na hladnom i suhom mjestu bit će savršene - mekane, prhke, mirisne.
Anin recept za kiflice s orasima možete pronaći na ovom linku.