U OVOGODIŠNJEM tradicionalnom testiranju krafni kušali smo ih nekoliko, sa šest mjesta gdje su krafne bile dostupne odmah, bez naručivanja. I iako su sve bile ukusne, nas su se posebno dojmile krafne iz Noelove pekarnice koje su bile, bez pretjerivanja, savršene.
>> Našli smo najbolje krafne u Zagrebu. Cijena je odlična (i ne treba ih rezervirati)
Probali smo dva okusa - marelica za 1.60 eura te kruška i tonka za 2.20 eura, a osim fantastičnog okusa, iznenadila nas je i cijena, koja je prilično niska s obzirom na to da je riječ o "specialty" krafnama, ali i s obzirom na Noelovu reputaciju.
Krafne su nam se toliko svidjele da smo ih pitali za recept, a najnovije pojačanje Noelove pekarnice, slastičarka Ruža Šimić s nama je podijelila provjereno dobar recept za krafne Noelovih pekara. Stvar je prilično jednostavna, a trebat će vam:
Mlijeko malo zagrijte pa dodajte kvasac i ostavite da se aktivira. Kada se kvasac digne, dodajte i sve ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Mijesite nekoliko minuta.
Pustite da se tijesto diže, otprilike sat vremena, pa formirajte krafne - neka svaka kuglica bude otprilike 60-70 grama. Kuglice ostavite da se udvostruče pa ih pržite u vrućem ulju.
Krafne punite nadjevom po želji, a cijeli recept s točnim mjerama je ovdje.
>> Talentirana mlada slastičarka novo je pojačanje Noelove pekarnice, pričali smo s njom