Je li mramorni ili zebra? Nije ni bitno jer je tako jednostavan, jeftin i prefin

Foto: Marina Dekan

 U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo još jedan super recept, i to za mramorni ili zebra kolač, ovisno kako ga tko naziva. Riječ je o vrlo jrdnostavnom desertu od pristupačnih sastojaka koje vole i djeca i odrasli, a odličan je izbor za ispeći u tjednu, da si zasladite običan radni dan, ali i vikednom.

"Moja djeca su uživala u primpremi ovog kolača i jedva su čekali da se ispeče da vide kako izgleda", objašnjava Marina Dekan, autorica recepta.

Sastojci:

300 g glatkog brašna
150 g šećera

1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 jaja
200 ml mlijeka
100 ml ulja
rum po želji (ako jedu djeca, može i samo aroma, ali i ekstrakt vanilije)
2 žlice kakaa (ide u tamni dio smjese)

Priprema:

Prvo pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte jaja, rum i ostale mokre sastojke. Sve miješajte ručno (mikser nije potreban). Smjesu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte kakao, pa dobro promiješajte.

U okrugli lim obložen papirom za pečenje na sredinu naizmjenično žlicom stavljajte svijetlu, pa tamnu smjesu. Ponavljajte dok ne potrošite sve do kraja. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, a ovisi i o tome koliko vam je jaka pećnica.