Jede vam se slatko, ali nemate snage za pripremu? Ovo je recept stvoren za te prilike

Foto: Shutterstock

CRUMBLE je desert koji se vrlo jednostavno priprema. Sastoji se od voća i mrvičastog posipa koji se zapeče i jede se još vruć, odnosno topao, s malo sladoleda, tučenog vrhnja ili kreme od vanilije, ovisno o tome što najviše volite i što vam je pri ruci.

Na TikToku smo našli super brzi recept koji nam izgleda top, pa ga dijelimo s vama. Vjerujemo da volite slastice koje se pripremaju brzo, bez čekanja, prljanja sto posuda i duge pripreme, stajanja pored štednjaka, miksanja, brašnjenja svih površina, miješanja...

Za pripremu ovog crumblea sa šljivama koje možete naći svuda po tržnicama potrebne su vam šljive, pola kilograma do kilogram, koje začinite s malo cimeta i šećera. Zatim napravite mrvičasti posip. Obavezno već sada zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva da bude spremna.

Za posip trebate 250 g glatkog brašna, 150 g maslaca, 150 g šećera te 50 g mljevenih badema, lješnjaka ili oraha. Sve stavite u zdjelu pa razmrvite rukama da nastanu mrvice. Posipajte preko pripremljenih šljiva i ubacite u pećnicu na 30 do 40 minuta. To je cijela mudrost.

@food__by__matt Sweetening up the week with this delicious and easy plum crumble made from an abundance of plums 🍑 Recipe on instagram @food__by__matt #crumble #plumbcrumble #easy #recipe ♬ Good Day (Acoustic) - Jake Scott

>> Brzi hrskavi crumble od jabuka

>> Crumble s trešnjama

>> Crumble od jabuka (bez glutena, jaja, mlijeka)

Crumble mileramka

Ako ste pak zainteresirani za nešto malo kompliciranije, a u istoj kombinaciji okusa, onda je tu recept ua crumble mileramku sa šljivama koja je vrhunska. Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.